Jakub Konečný
26. června 2021 • 16:31

Mosquera začal v Plzni „asistencemi“. Překvapil Senegalec z Táborska

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco Ondřej Pachlopník se do nominace Plzně na první přípravný zápas proti Trnavě nevešel, druhá posila ano – a uvedla se náramně. Kolumbijský křídelník Jhon Mosquera zařídil při výhře 4:1 tři góly domácích. Nebyl to jediný povedený debut v dresu Viktorie, zajímavým výkonem zaujal rovněž defenzivní záložník Modou Ndiaye, který je na testech z druholigového Táborska. „Velké překvapení,“ přiznal asistent trenéra Pavel Horváth.



Jedenatřicetiletý Jhon Mosquera přišel do Plzně z Liberce coby volný hráč a při své premiéře naznačil, že by mohl být velké terno. Nejprve přihrál na úvodní gól Pavlu Šulcovi, pak po faulech na něj rozhodčí Jan Petřík odpískal dvě penalty (jednu jasnou, druhou hodně přísnou), které Tomáš Chorý a Joel Kayamba s přehledem proměnili.

„Chtěl jsem si vzít i tu druhou, ale Kayi se mi skoro rozplakal, že si chce dát taky někdy gól,“ smál se Chorý, navrátilec z hostování v belgickém Waregemu.

Trenér Michal Bílek zvolil pro oba poločasy dvě různé sestavy, stejný zůstal jen gólman Aleš Hruška. Na hřiště se tak vůbec nedostali brankáři Jindřich Staněk s Mariánem Tvrdoňem, záložníci Miroslav Káčer, Jan Kovařík, Ondřej Mihálik, Marko Alvir, Dominik Janošek, Ondřej Pachlopník, Adam Alexander, Dominik Kříž a útočník Jean-David Beauguel, který utkání sledoval v civilu po boku drobné plavovlásky.

„Jsme ve Viktorce Plzeň, tady konkurence bude vždycky vysoká. Každý hráč se s tím musí poprat,“ řekl k tomu Chorý.

Plzeňští fotbalisté děkují za podporu fanouškům po utkání proti Trnavě
Plzeňští fotbalisté děkují za podporu fanouškům po utkání proti Trnavě

„Máme spoustu hráčů, mohli jsme vybrat jen dvě desítky. Další kluci dostanou šanci hned ve středu,“ dodal asistent trenéra Pavel Horváth, který zároveň přiznal, že široký kádr čeká zužování. „Zatím není nic konkrétního, bude se o tom jednat v nejbližších dnech,“ pravil.

Mosquera nastoupil ve druhém poločase, který byl z plzeňské strany jednoznačně povedenější. Svou zásluhu na tom měl i defenzivní záložník Modou Ndiaye, který zaujal dobrým čtením hry, důrazem i snahou o dlouhé míče do křídelních prostorů.

„Velké překvapení,“ vydechl Horváth. „Myslím si, že předvedl výkon, který si zaslouží velkou pozornost, a uvidíme, jak bude vypadat v následujících dnech. Určitě dostane další šanci,“ prohlásil na adresu pětadvacetiletého senegalského fotbalisty, který dorazil na testy z druholigového Táborska.

I když vzhledem k protiepidemickým opatřením mohli do tréninkového areálu v Luční ulici pouze majitelé permanentních vstupenek, sešla se na prvním herním testu v nové sezoně velmi slušná návštěva, díky zástupcům kotle dokonce došlo i na pyro. Fandili i dva fanoušci Spartaku Trnava, byť za plotem. A podívat se přišel i David Limberský, který ukončil profesionální kariéru a bude hrát třetí ligu za Domažlice.

Naopak Mosquera své plzeňské angažmá právě otevřel – a ve velkém stylu.  

„Je to rychlý a tahový hráč, navíc produktivní. Vybojoval dvě penalty, takže splnil očekávání,“ pochválil ho Horváth.

Góly

Domácí: 58. Šulc, 67. Chorý, 70. Kayamba, 84. Havel

Hosté: 83. Kolesár

Sestavy

Domácí: 1. poločas: Hruška – Koželuh, Hejda, Gabriel, Falta – Hlavatý (C), Kalvach, Čermák – Kopic, Matějka, Ba Loua
2. poločas: Hruška – Havel, Kaša, Pernica, Hybš – Bucha, Ndiaye, Šulc (63. Hlavatý) – Kayamba, Chorý, Mosquera (C)

Hosté: Takáč (46. Kamenár) – Koštrna (46. Čurma), Anthony, Twardzik (61. Kóša), Mikovič (46. Bukata), Savvidis (46. Trajkovski), Procházka, Grič (61. Kolesár), Cabral (46. Iván), Yao (46. Yusuf), Vlasko (61. Olejník)

Rozhodčí

Petřík – Flimel, Leška

Stadion

Tréninkový areál v Luční ulici, Plzeň

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud