Kryštof Rossmann
Premium
8. července 2021 • 15:31

Liberec vsází na mladého Belgičana: neúspěch ve Spartě i specifický styl

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výjimečná cesta, kdekoli dost nevídaná. Oliver Vliegen (22) se před třemi lety sbalil v Anderlechtu, z Belgie si to namířil do Česka a bojoval o šanci ve FORTUNA:LIZE. Teď ji dostal, po dvou hostováních během minulé sezony si ho realizační štáb vytáhl do libereckého A-týmu. Počítá se, že by měl během nadcházející sezony zabojovat pod Ještědem o pozici jedničky.



Nemarnil čas v době, kdy musel trpělivě čekat. Olivier Vliegen stál tři roky za oponou hlavního jeviště, koukal na výkony Filipa Nguyena s Milanem Knoblochem a u toho pilně dřel. Čekání se vyplatilo. Prvně zmiňovaný totiž v klubu skončil, přesunul se na hostování do Slovácka. Severočeši nehledali jinde, vybírali z hráčů, které mají na očích. Volba padla právě na čahouna z malého městečka Bree na severozápadě Belgie.

„Přesvědčil nás výkony. Pravda leží na hřišti, tím že se zlepšil a má kvalitu, bychom byli sami proti sobě, kdybychom mu nechtěli dát příležitost,“ míní liberecký trenér gólmanů Marek Čech. Talent s týmem trénuje od začátku přípravy, odcestoval také na soustředění v Rakousku.

Vliegen prošel doma na západě top kluby: Genkem,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud