Jan Vacek
12. července 2021 • 15:50

Sparta: remíza v maskované generálce, na Rapid budou změny

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Generálka obvykle slouží k vylapání posledních much. Týmy do ní posílají sestavy, se kterými následně vtrhnou i do ostré sezony. V případě Sparty to ovšem letos neplatí. Ve finálním testu proti Dynamu Moskva (2:2) totiž Letenští nastoupili ve složení, které pro klíčové dvojutkání s Rapidem ve druhém předkole Ligy mistrů určitě dozná změn. „Sestava může být stejná tak ze sedmdesáti procent,“ potvrdil asistent trenéra Zdeněk Bečka.



Góly

Domácí: 13. Hložek, 85. Evgenjev (vl.)

Hosté: 3. Tyukavin, 35. Tyukavin

Sestavy

Domácí: Nita – Wiesner (77. Minchev), Krejčí ml. (71. Vitík), Štětina (56. Panák), Hojer (71. Polidar)– Pešek (71. Vindheim), Sáček, Pavelka (77. Souček), Dočkal (56. Karabec), Karlsson (56. Krejčí st.) – Hložek (71. Pulkrab)

Hosté: Shunin – Parshivlyuk (46. Sazonov), Balbuena (46. Evgenyev), Ordets (46. Pliev), Skopintsev (46. Laxalt) – Kutitsky (78. Varela) – Grulev (46. N'Jie), Fomin (46. Moro), Galkin (46. Zakhayan), Sly (46. Lesovoy)– Tyukavin (46. Gladyshev)

Karty

Domácí: Štětina, ml.

Hosté: Kutitsky, Evgenjev

Rozhodčí

Stadion

Sportarena Seeboden (Rakousko)


Ladislav Krejčí mladší na stoperu, Michal Sáček ve středu zálohy, Tomáš Wiesner na pravé obraně a Dávid Hancko pouze v civilu na tribuně. Sparta se i v pondělní generálce s Dynamem Moskva tak trochu halila do tajemna.

„Jestli bude sestava na Rapid stejná jako v generálce, to vám neřeknu. Myslím si, že tak ze sedmdesáti procent ano,“ mrkl okem asistent trenéra Zdeněk Bečka.

I pondělní duel Pražanů totiž přímo na místě mapovali skauti Rapidu, soupeře ve druhém předkole Ligy mistrů. Právě to mohlo přispět k tomu, že rudí sestavou trochu zamíchali. Některé posty totiž budou za týden ve Vídni téměř určitě obsazené jinak.

„Věděli jsme, že nás tu Rapid bude sledovat. Proto jsem ani nezahrávali signály při standardních situacích, budeme se tomu věnovat až v Praze. Znají nás stejně jako my je, sestavami se asi překvapit nemůžeme,“ míní Bečka.

Bečka: Sestava krystalizuje, na obraně budeme pracovat
Video se připravuje ...

V ideálním světě by na hřišti nechyběl Hancko, kterého ovšem do utkání nepustily zdravotní problémy. Podle informací deníku Sport nejde o nic vážného, spíš o prevenci. I proto se Krejčí mladší zatáhl na stopera, čímž přepustil místo ve středu pole Sáčkovi. Jen z lavičky pak šel do utkání Ladislav Krejčí starší, trenéři totiž chtěli vidět v akci letní posilu Jakuba Peška.

„Kuba nás určitě nezklamal. Potřebuje se s týmem ještě sžít, aby věděl, v jakých prostorech se pohybovat. Pak to z jeho strany bude ještě lepší,“ nepochybuje Bečka.

V základní sestavě naopak nechyběl Adam Hložek, jenž se hned blýskl vyrovnávacím gólem na 1:1. Sparta hlavně v prvním poločase měla jasnou herní převahu, držela balon a svého soupeře pravidelně uzamykala před jeho šestnáctkou. Vytěžila z toho ale mnohem méně, než měla.

„Chyběl nám větší klid v předfinální fázi, kdy jsme kolikrát měli možnost prostrčit míč mezi obránci Dynama a moc se nám to nedařilo. Věřím, že za týden to proti Rapidu bude jiné,“ doufá asistent Pavla Vrby.

Mezery se naopak znovu objevily v defenzivě. Proti Wolfsbergeru Letenští inkasovali po standardních situacích, tentokrát opakovaně platili za laciné ztráty ve středu pole, po kterých Rusové šli dvakrát do rychlého kontru. A vždy z něj vydolovali i gól.

„Víme, že nejsme bez chyb. Takové ztráty se nám rozhodně nesmí stávat. Na obraně budeme po návratu do Prahy hodně pracovat,“ ubezpečuje Bečka.

Letenská výprava zamířila ze zápasu rovnou do Klagenfurtu, odkud se letecky přesunula do Prahy. V následujících dnech už se budou Bořek Dočkal a spol. ladit přímo na Rapid. Klíčový dvojzápas celé sezony je totiž za dveřmi. A před Spartou je pořád hodně práce.

Hložek: Ještě to nebylo úplně ono, ale dostanu se do toho
Video se připravuje ...

Plzeň si poradila s Ufou, uspělo Slovácko i Liberec

Plzeň porazila jiného ruského soupeře Ufu 2:0, další účastník kvalifikace Evropské konferenční ligy Slovácko vyhrálo nad maďarským druholigovým týmem Nyíregyháza 1:0.

Plzeň ve Westendorfu začala dobře a v 18. minutě otevřel skóre kapitán Brabec, jenž se také vrátil do sestavy po evropském šampionátu. Na začátku druhé půle zvýšil Kopic. Viktoria v přípravě udržela neporazitelnost, po remíze 1:1 s rumunským Sepsi v Rakousku premiérově zvítězila.

Bez porážky pokračuje v přípravě také Slovácko. Mužstvu z Uherského Hradiště zařídil nejtěsnější triumf nad Nyíregyházou už v šesté minutě Černohorec Merdovič. Slovácko během soustředění ve Slovinsku podruhé vyhrálo výsledkem 1:0.

Liberec v Rakousku zdolal Groznyj po obratu 2:1. Slovan už od sedmé minuty prohrával po penaltě Konatého, jeho spoluhráč Utkin poté z dalšího pokutového kopu nepřekonal brankáře Vliegena. Ještě před pauzou otočili skóre Havelka s Matouškem.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Další výsledky přípravných utkání

Viktoria Plzeň - FK Ufa 2:0 (1:0)
Branky: 18. Brabec, 53. Kopic.
Sestava Plzně: I. poločas: Hruška - Řezník, Brabec, Gabriel, Falta - Hlavatý, Janošek, Káčer - Kayamba, Matějka, Kopic. II. poločas: Hruška - Koželuh, Kaša, Hejda, Hybš - Bucha, Ndiaye, Šulc - Kopic (58. Beauguel), Mosquera, Kayamba (66. Falta). Trenér: Bílek.

1. FC Slovácko - Nyíregyháza Spartacus 1:0 (1:0)
Branka: 6. Merdovič.
Sestava Slovácka: Bajza - Šimko, Srubek (60. Hofmann), Divíšek (46. Holzer) - Tomič (60. Navrátil), Kudela (60. Havlík), Kohút (46. Kalabiška), Mareček (60. Daníček), Merdovič (60. Sadílek) - Jurečka (46. Vecheta, 60. Cicilia), Šašinka (60. Reinberk). Trenér: Svědík.

Slovan Liberec - Achmat Groznyj 2:1 (2:1)
Branky: 32. Havelka, 37. Matoušek - 7. Konaté z pen.
Sestava Liberce: Vliegen - Fukala (75. Bína), Chaluš, Kranthove, Mikula (70. Lehoczki) - Havelka (70. Polyák), Gebre Selassie (60. Michal) - Koscelník (60. Gembický), Matoušek (60. Purzitidis), Mészáros (60. Nečas) - Rabušic (60. Faško). Trenér: Hoftych.

Bohemians Praha 1905 - Achmat Groznyj 3:1 (1:1)
Branky: 20. Koubek, 66. Kovařík, 80. Novák - 7. Alsultanov.
Sestava Bohemians: Bačkovský - Dostál (46. Bartek), Bederka (68. Kadlec), Köstl (46. Krch), Vondra - Fulnek (65. Vacek), Ljovin, Hronek (65. Novák), Kovařík - Puškáč (46. Necid), Koubek (46. Chramosta). Trenér: Klusáček.

Vstoupit do diskuse
15

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud