16. července 2021 • 16:40

Slavia v jediné přípravě remizovala. Liberec padl, Teplice prohrály s Duklou

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
20
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie Praha v jediném zápase letní přípravy remizovali v Rakousku s polskými Gliwicemi 1:1. Generálka na novou sezonu výsledkově nevyšla ani dalším prvoligovým týmům. Teplice překvapivě podlehly druholigové Dukle Praha 1:2, České Budějovice prohrály s kyperským Pafosem 0:1 a Liberec stejným výsledkem s německým druholigovým Řeznem. Olomouc remizovala s Gdyní 1:1 a Bohemians 1905 zvítězili nad Senicí 5:0.



Slávistický trenér Jindřich Trpišovský v generálce ještě postrádal reprezentanty, kteří se zúčastnili nedávného mistrovství Evropy. V základní sestavě nastoupila jen jedna z letních posil křídelník Srdjan Plavšič.

Pražany, kteří kvůli jednomu pozitivnímu testu na koronavirus odcestovali na soustředění až na začátku tohoto týdne, poslal ve 48. minutě přesnou střelou k tyči znova vápna do vedení Nicolae Stanciu. V polovině druhé půle ale neméně povedenou ranou srovnal Patryk Sokolowski.

Špatnou formu v přípravě potvrdily Teplice, které potřetí za sebou nedokázaly porazit soupeře z druhé ligy a prohrály čtvrtý z posledních pěti duelů. Jedinou branku Severočechů proti Dukle dal Pavel Moulis.

Liberec s Řeznem dlouho držel bezbrankový stav. Čtrnáctý celek uplynulé sezony druhé německé ligy rozhodl až v 88. minutě z penalty, kterou s přehledem proměnil Andreas Albers.

„Velmi kvalitní utkání hlavně z hlediska fyzických parametrů, těžký zápas se souboji a náběhy za obranu. Pro nás velká prověrka. Jsme v nějaké fázi, začátek sezony je pro nás vždy těžký, aby se hráči poznali. Ne každý hraje na své optimum, ale s tím jsme v této fázi počítali,“ řekl pro klubový web liberecký trenér Pavel Hoftych.

Zahraničního soupeře z nižší soutěže neporazila ani Olomouc. Sigma proti polské druholigové Gdyni prospala první poločas a po změně stran stačila jen srovnat po hlavičce stopera Romana Hubníka.

„Odehráli jsme utkání dvou rozdílných poločasů. Do toho prvního jsme vstoupili špatně, pohybově jsme byli daleko za soupeřem. Druhou půli jsme naopak začali aktivně. Minimálně remízu jsme si zasloužili, protože jsme ve druhé půli měli výrazně více příležitostí,“ řekl olomoucký trenér Václav Jílek.

České Budějovice nestačily na Pafos, který hrál v minulé sezoně v kyperské lize nadstavbovou skupinu o udržení. Jihočeši inkasovali jediný gól v 66. minutě po rohovém kopu. Za soupeře nastoupil i český obránce Josef Kvída.

Roli favorita potvrdili pouze Bohemians 1905, kteří v Rakousku pěti góly deklasovali Senici. Dvakrát se proti slovenskému celku, který se na jaře těsně udržel v nejvyšší soutěži prosadila letní posila „Klokanů“ Jan Chramosta.

O víkendu čeká generálka další prvoligové týmy, nová sezona nejvyšší soutěže začne příští sobotu.

Přípravná fotbalová utkání:

Slovan Liberec - Řezno 0:1 (0:0)
Branka: 88. Albers z pen.
Sestava Liberce: Knobloch (46. Vliegen) - Fukala (89. Bína), Gebre Selassie (60. Kranthove), Chaluš, Mikula (60. Gembický) - Havelka (46. Matoušek), Purzitidis (60. Michal) - Nečas (70. Lehoczki), Faško (89. Polyák), Mészáros (60. Novotný) - Rabušic (46. Rondič). Trenér: Hoftych.

Sigma Olomouc - Arka Gdyně 1:1 (0:1)
Branky: 71. Hubník - 12. Žebrowski.
Sestava Olomouce: Macík (63. Stejskal) - Látal (63. Poulolo), Hubník, Beneš, Vepřek (63. Zmrzlý) - Zahradníček (63. Zifčák), Breite (61. Matoušek), Sedlák (63. González), Chytil (46. Slaměna), Hála (63. Šíp) - Růsek (63. Nešpor). Trenér: Jílek.

Bohemians Praha 1905 - Senica 5:0 (3:0)
Branky: 22. a 55. z pen. Chramosta, 29. Dostál, 31. Hronek, 85. Necid.
Sestava Bohemians: Bačkovský - Dostál (76. Kadlec), Köstl, Bederka, Vondra (62. Bartek) - Fulnek (76. Lehovec), Hronek (46. Novák), Vacek (62. Krch), Kovařík - Puškáč (46. Koubek), Chramosta (62. Necid). Trenér: Klusáček.

FK Teplice - Dukla Praha 1:2 (1:1)
Branky: 21. Moulis - 5. Fábry, 78. Kim Sung-pin.
Sestava Teplic: Grigar - Vondrášek (81. Krunert), Knapík, Chlumecký (81. Hasil), Droehnle (71. Švanda) - Jukl, Mareček - Laňka (58. Mareš), Trubač (58. Hyčka), Moulis (71. Černý) - Ledecký (81. Kodad). Trenér: R. Kučera.

Slavia Praha - Piast Gliwice 1:1 (0:0)
Branky: 48. Stanciu - 68. Sokolowski.
Sestava Slavie: Kolář - Bah, Kúdela, Kačaraba, Zima (78. Hošek) - Traoré - Van Buren (58. Sima), Stanciu (58. Tecl), Lingr (58. Hromada), Plavšič (75. Musa) - Kuchta (46. Schranz). Trenér: Trpišovský.

Dynamo České Budějovice - Pafos (Kypr) 0:1 (0:0)
Branka: 66. Michael.
Sestava Č. Budějovic: I. poločas: Vorel - Novák, Havel, Talověrov, Skovajsa - Vais, Valenta - Brandner, Javorek, Mihálik - Škoda.
II. poločas: Šípoš - Čolič, Králik, Talověrov, Sladký - Vais (63. Čavoš), Valenta (63. Hellebrand) - Brandner, Hora, Mršič - Bassey. Trenér: Horejš.

Posily “S” pod lupou: rychlá křídla, dánský import. Kdo vybral lépe?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
20

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud