Jan Podroužek
16. července 2021 • 05:00

Případ Stanciu: Slavia jede přes závit. Jsou tři varianty, jak vše může vyústit

Vstoupit do diskuse
13
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ JANA PODROUŽKA | Je to málo. A brzo hrajeme o Ligu mistrů. Slavia odmítla nabídku Galatasaray na Nicolae Stancia a nejvíc se opírá o tyto důvody – finanční a sportovní. A pokouší tím další risk. Jsou totiž tři varianty, jak by mohla, nebo jak může celá situace vyústit.



První, Liga mistrů a Stanciu v kádru. To je linka, na kterou teď Slavia hraje. Věří, že rumunský záložník jako nezpochybnitelná opora týmu může mužstvu k takovému úspěchu pomoct. A když se to vážně povede, bonusem od UEFA bude suma z Turecka – zhruba 150 milionů korun – částečně v pohodě zapomenuta.

Částečně proto, že i tak budou přibývat dál Stanciovi roky, a tím pádem může postupně upadat jeho atraktivita vůči zahraničnímu trhu. A dál mu taky poběží velká smlouva, patrně ještě nákladnější než ta aktuální, takže se v Edenu bude z velkého balíku zase šetřit méně, než by se mohlo.

Druhá, Stanciu v kádru, ale bez Ligy mistrů. To je hned následující hrozba. Kvalifikace o soutěž boháčů je vždycky těžká jako hrom, a že se to

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
13
Články odjinud


Články odjinud