23. července 2021 • 13:00

Když Krmelec, tak pořádnej! Slavia představila očekávanou posilu

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
45
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už je hotovo. Co Slavia avizovala na středeční tiskové konferenci, se v pátek definitivně potvrdilo. Reprezentační útočník Michael Krmenčík se stal novou posilou českého mistra. Z belgických Brugg zatím přichází na roční hostování, pokud ale Pražané postoupí do základní skupiny Ligy mistrů, vše se změní na trvalý přestup. Krmenčík by Slavii v takovém případě stál zhruba 65 milionů korun.



„Pocity jsou super. Vrátil jsem se domů do Česka a když se ozvala Slavia, tak to byla jasná volba. Je to podle mě největší klub v Česku. Těším se na spolupráci s panem Trpišovským. Chtěl bych vyhrát titul, být prospěšný pro tým, aby si mě fanoušci trošku oblíbili,“ podotkl Krmenčík pro web Pražanů.

Sešívaní novou útočnou akvizici představili ve videu s populárním bavičem Petrem Čtvrtníčkem.

„Mohli jsme natočit normální uvítací spot. Prostě takovou klasiku. A krásnou. Umělý les, falešné sovy. A do toho postavit takhle malinkatej krmelec. Ale my jsme řekli ne - když Krmelec, tak pořádnej,“ hlásí Čtvrtníček ve videu, ve kterém se vedle něj vzápětí objeví Krmenčík.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský se na ofenzivní posilu těší.

„Věříme, že je v nejlepším věku a že ještě nenaplnil celkový potenciál, kam by se mohl dostat. Vždy ho něco zastavilo. Má ideální rozpoložení, zkušenosti se zahraničím a s Českem. Má možnost se dotknout svého stropu," poznamenal Trpišovský.

Osmadvacetiletý útočník prožil nejlepší období kariéry v Plzni, odkud v lednu 2020 přestoupil do belgických Brugg. Tam se ale příliš neprosadil, jarní část uplynulé sezony strávil na hostování v PAOKu Soluň. Teď ještě rozšíří útočné možnosti Slavie.

Útočník Michael Krmenčík poprvé v dresu Slavie, kam zamířil po angažmá v Bruggách
Útočník Michael Krmenčík poprvé v dresu Slavie, kam zamířil po angažmá v Bruggách

Českou ligu hrával také za Duklu Praha a Ostravu, v nižších soutěžích oblékal dres Sokolova, Čáslavi a Vlašimi. Za reprezentační A-mužstvo si dosud Krmenčík připsal 33 startů a devětkrát skóroval. Na uplynulém EURO nepatřil do základní sestavy.

Krmenčík je sedmou letní posilou obhájce ligového titulu. Do Slavie před ním přišli brankář Aleš Mandous, švédský obránce Aiham Ousou, dánský záložník Mads Emil Madsen, Srb Srdjan Plavšič a Nigerijec Ubong Ekpai jako křídelní hráči a slovenský útočník Ivan Schranz.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
45

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud