25. srpna 2021 • 17:40

Hlavatý zase bez vytížení, skončí v Plzni? Talent láká Jarolím

Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kroužily kolem něj Liberec a České Budějovice, ale zřejmě si budou muset nechat zajít chuť. Na Michala Hlavatého, toho času nevyužitého záložníka Plzně, totiž mají zálusk těžší váhy. Hlásí se Jablonec a hlavně Mladá Boleslav. Třiadvacetiletý fotbalista by mohl změnit dres během blížící se reprezentační pauzy.



Plzni patří už pět let, ale v nejvyšší soutěži za ni Michal Hlavatý odehrál zatím pouze nicotných šest minut. Mnohem větší stopu zanechal předtím během dvou sezon v Pardubicích, kterým nejprve pomohl čtrnácti brankami a čtyřmi asistencemi k postupu do nejvyšší soutěže a posléze ke klidné záchraně. Ve FORTUNA:LIZE sice už tak produktivní nebyl (1+2), nicméně stabilně kvalitními výkony si řekl o další šanci v kmenovém klubu.

Na startu letní přípravy se hlásil v Plzni s velkými ambicemi. Věřil, že na třetí pokus se do kádru českého top týmu už konečně probojuje.

Co bude dál s Michalem Hlavatým?
Co bude dál s Michalem Hlavatým?

„Určitě už jsem sebevědomější než v předchozích případech. Chtěl bych se v týmu udržet. Budu naplno makat každý den,“ prohlásil kreativní fotbalista. „Konkurence je zde obrovská, ale budu se snažit přesvědčit trenéry, že na to mám a můžu zde zůstat. Chci ukázat, že mám Viktorce co dát a že jí mohu pomoci.“

Jenže to se nestalo.

Hlavatý sice nastoupil v základní sestavě v prvním zápase druhého předkola Konferenční ligy proti Dynamu Brest (2:1), ale pak už navzdory velké marodce v týmu sbíral starty jen po drobtech. Čtyři minuty v odvetě s Brestem, pět minut proti Mladé Boleslavi, minuta na Bohemians – a víc už nic. Pak už z rotace vypadl nadobro. V posledních třech kolech se trenérovi Michalu Bílkovi ani nevešel do nominace, místo toho šel hrát za béčko ve třetí lize, což je samozřejmě pod jeho úroveň.

A to poutá pozornost klubů, které potřebují střed pole urychleně posílit. Jako první se ozval strádající Liberec, přidaly se i nevyrovnané České Budějovice. Jenže podle informací deníku Sport se do hry o subtilního fotbalistu vložily ještě zajímavější značky – Jablonec a především Mladá Boleslav, která je podle všeho na forhontě.

Důvod?

V první řadě samozřejmě peníze. Zatímco liberecký boss Ludvík Karl má nejradši hráče, kteří ho nestojí ani korunu, majitel Mladé Boleslavi Josef Dufek nemá problém sáhnout do peněženky a zcela automaticky převzít klidně celý hráčův plat, jak to udělal třeba v případě Ondřeje Karafiáta ze Slavie.

Dalším argumentem pro Hlavatého přesun do Mladé Boleslavi je pak úzký vztah hráčova agenta Pavla Pasky s trenérem Karlem Jarolímem. „Je možné, že Hlavatý do Mladé Boleslavi odejde. Ale pokud se tak stane, bude to až v reprezentační přestávce,“ řekl deníku Sport zdroj blízký vedení plzeňského klubu.

Viktoria teď řeší pouze čtvrteční odvetu play off Konferenční ligy na hřišti CSKA Sofie. Vše ostatní počká.

Michal Hlavatý

Pardubice 2021/21   Plzeň 2021/22
23 Ligových startů 2
1879 Odehraných minut 6
1 Góly 0
2 Asistence 0
61,4 % Vytíženost 1,3 %

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE FK Mladá Boleslav Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud