Jakub Dvořák
30. srpna 2021 • 18:00

Dvanáct z dvanácti! Vrba už je mezi strážci Letné. Kdo drží rekord výher?

Vstoupit do diskuse
2
  • Video se připravuje ...

    Kdo doma vyhrává, má z poloviny vyhráno. „Před vlastními fanoušky je to nejdůležitější,“ přiznal Pavel Vrba po 12. výhře z celkových 12 ligových představení. Sobotní vydřený triumf nad Českými Budějovicemi vystřelil úspěšného kouče mezi trenérskou elitu. Pouze ve třech případech v historii samostatné české ligy se stalo, že by šéf sparťanské lavičky vyhrál doma na Letné víc zápasů v řadě. Rekord už přes dvacet let drží Ivan Hašek. Jeho Sparta slavila dvacetkrát za sebou.

  • 12 výher – Pavel Vrba

    Vrba spokojený s nulou: Ale produktivita byla špatná
    Video se připravuje ...

    doba trvání: 14. února 2021 – současnost, skóre: 42:12

    Ofenzivní esa během série:
    Adam Hložek, David Moberg Karlsson, Ladislav Krejčí II, Bořek Dočkal

    Už se zdálo, že na spojení jednoho z nejlepších trenérů poslední dekády a nejúspěšnějšího českého klubu nikdy nedojde. V únoru však přišel na Letné velký třesk. Místo Václava Kotala se ve funkci zjevil Pavel Vrba. Úkoly byly zřejmé: do dvou let Champions League a v příští sezoně jít pro titul. Někdejší reprezentační kouč rozjel angažmá před domácími fanoušky ve velkém stylu – z dvanácti ligových zápasů na Letné všechny vyhrál. Drží navíc také sérii 15 zápasů bez prohry.

  • 12 výher – Zdeněk Ščasný

    doba trvání: 1. srpna 2015 – 10. dubna 2016, skóre: 33:6

    Ofenzivní esa během série:
    David Lafata, Bořek Dočkal, Kehinde Fatai, Ladislav Krejčí

    Další z výjimečných ročníků. Sparta po neúspěšné kvalifikaci do Champions League rozjela jízdu v Evropské lize a rovněž se snažila urvat mistrovský titul. Zdeněk Ščasný měl po ruce Davida Lafatu a v životní formě hrajícího Bořka Dočkala. V Evropě to dopadlo oceňovaným čtvrtfinále. Doma ale přišlo zklamání. Zatímco v Praze Sparta pravidelně získávala tři body, venku dopustila spoustu laciných ztrát. Titul tak putoval opět na západ Čech.

  • 13 výher – Jozef Chovanec, Martin Hašek

    doba trvání: 8. listopadu 2010 – 26. září 2011, skóre: 31:6

    Ofenzivní esa během série
    Leonard Kweuke, Tomáš Pekhart, Wilfried Bony, Marek Matějovský

    Doba africká. V rudých barvách běhali po trávníku Wilfried Bony, Leonard Kweuke, Bondoa Adiaba či Martin Abena. Ale také matadoři Jaromír Blažek, Tomáš Řepka, Marek Matějovský či Erich Brabec. Silný výběr. Jenže ani 13 výher na Letné k obhájení titulu nestačilo. Trenérské duo Jozef Chovanec a Martin Hašek, které spolu úzce kooperovalo, dovedlo Spartu pouze na druhé místo. V laufu byla Viktoria Plzeň, která získala první ligový titul pod Pavlem Vrbou o jediný bod.

  • 18 výher – Vítězslav Lavička

    doba trvání: 12. května 2013 – 2. srpna 2014, skóre: 59:7

    Ofenzivní esa během série
    David Lafata, Josef Hušbauer, Ladislav Krejčí, Roman Bednář, Bořek Dočkal

    Sezonu před si Vítězslav Lavička začal chystat kádr. Do Sparty mu dorazil David Lafata a připraveni zářit byli hráči z ročníku 1992. V ročníku 13/14 už na Letné bavili ofenzivní podívanou. O góly se dělili Lafata s Josefem Hušbauerem, jako spolehlivý žolík fungoval Roman Bednář a silnou pozici získával Bořek Dočkal. Vše vyvrcholilo tři kola před koncem, kdy měli sparťané 36. ligový titul v kapse.

  • 20 výher – Ivan Hašek

    doba trvání: 15. října 1999 – 5. března 2001, skóre: 63:10

    Ofenzivní esa během série
    Miroslav Baranek, Horst Siegl, Vratislav Lokvenc, Tomáš Rosický,

    Zlatá éra letenského klubu se chýlila ke konci. Ivan Hašek sotva odložil kopačky a už v 35 letech se stal trenérem nejslavnějšího českého klubu. Šéfoval kabině, kde byli Jiří Novotný, Jaromír Blažek či Josef Obajdin. Ve dvou sezonách dovedl Spartu ke dvěma ligovým titulům a s hvězdným kádrem natáhl domácí ligovou sérii výher v řadě na číslo 20, což dosud nikdo nepřekonal. Rudé táhli střelci Miroslav Baranek, Horst Siegl, Vratislav Lokvenc a na scénu pomalu pronikal Tomáš Rosický.

    AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud