Jan Podroužek
4. října 2021 • 20:04

Holeš a čtyři parťáci. Jak šel v derby čas se stopery Slavie

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Začíná z toho být komedie s prvky tragédie. Cokoliv se Slavii přihodí, se dotkne nebo zasáhne spolehlivě střed obrany. V derby trenér Jindřich Trpišovský celkem třikrát měnil stoperskou dvojici, vedle Tomáše Holeše se postupně vystřídali čtyři jeho kolegové. V obraně i v oslabení „sešívaní“ zápas celkem zvládli, ale ovlivnilo je to v ofenzivě, kde jim chyběla síla a příležitosti na vyrovnání.

  • Základní sestava: Tomáš Holeš-Aiham Ousou

    Očekávaná dvojice, která spolu nastoupila i v předchozích duelech na Feyenoordu a proti Hradci Králové. Do fatální netaktické chyby Aihama Ousoua, který vletěl podruhé „žlutě“ do Lukáše Haraslína, obrana Slavie derby zvládala s nulou. Jenže ve 41. minutě se všechno zbortilo.

    Sparta - Slavia: Mandous při zmatcích na poslední chvíli zachránil před Minčevem!
    Video se připravuje ...

  • 41. minuta: Tomáš Holeš-Daniel Samek

    Ousou vyloučen, Sparta se z následného přímého kopu Haraslína a teči Ivana Schranze dostala do vedení a na stopera se zatáhl sedmnáctiletý Daniel Samek. V tu chvíli to byla přirozená volba, protože Samek v mládežnických výběrech, i v těch reprezentačních, nastupoval v minulosti právě uprostřed obrany.

    Sparta - Slavia: Mandous při zmatcích na poslední chvíli zachránil před Minčevem!
    Video se připravuje ...

  • 46. minuta: Tomáš Holeš-Lukáš Masopust

    Kouč Jindřich Trpišovský udělal do druhého poločasu jednu změnu, která se dotkla středu obrany, stáhl Samka a za něj poslal na hřiště Nicolae Stancia, na stopera se zasunul Lukáš Masopust. „Trénoval to už před pohárem ve Velvarech, věděl, co má dělat, nebyl to problém,“ chválil svého spoluhráče brankář Aleš Mandous, který nepovažoval rotaci na hřišti těsně před sebou za složitou.

    Lukáš MasopustFoto Pavel Mazáč/sport

  • 76. minuta: Tomáš Holeš-Petr Ševčík

    Čtvrt hodiny před koncem další změna, vedle Holeše se objevil Petr Ševčík po tom, co hřiště opustil Masopust. Toho nahradil Ibrahim Traoré, který si stoupl do středu hřiště právě před dvojici Holeš-Ševčík. A takhle už derby Slavia dohrála. Za celý druhý poločas si Sparta vytvořila jen jednu závažnou gólovku na zvýšení svého náskoku, „sešívaní“ si tedy relativně dobře poradili i s přesilou sparťanů. Ovšem dopředu je vyloučení Ousoua a rotace hráčů ve středu obrany silně poznamenala, na vyrovnání hosté zkrátka neměli dost dobrých příležitostí.

    SESTŘIH: Sparta - Slavia 1:0. Jubilejní derby pro Letenské, rozhodl Haraslín
    Video se připravuje ...

    SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud