5. října 2021 • 11:30

Zlaté okamžiky Viktorie na plechovkách. Fanoušci vybrali čtyři NEJ momenty

Autor: iSport.cz, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňská Viktorie letos slaví 110 let od svého založení. Západočeský klub u příležitosti významného výročí uspořádal spousty zajímavých akcí, mimo jiné se rozhodl připomenout nejdůležitější momenty své historie. Fanoušci určili v hlasování čtyři největší. Vybrané momenty s největší podporou nechal pivovar Gambrinus, dlouholetý partner klubu, ztvárnit na limitovanou edici plechovek, která se objevuje na pultech obchodů v celém západočeském regionu.



Titul pro Čišu, první mistrovský titul, první postup do Ligy mistrů a gól Tomáše Wágnera proti CSKA Moskva. Tyto čtyři momenty byly fanoušky vybrány ve velké anketě a jsou zvěčněny na speciální edici plechovek Gambrinus.

Se založením speciální várky piva pomáhaly plzeňské legendy Pavel Horváth a Marek Bakoš, s nimi i reprezentační brankář Jindřich Staněk.

„Vše jsem řádně zkontroloval a je to v naprostém pořádku. Fanoušky čeká to nejlepší pivo,“ řekl Pavel Horváth, asistent trenéra Michala Bílka a patron momentu zobrazující první mistrovský titul. „Tenkrát celé město pohltila neskutečná euforie a jsem rád, že tento moment nechybí ve výběru,“ dodal.

Přímo do varného kotle přidal potřebný chmel druhý plzeňský asistent Marek Bakoš. Někdejší vynikající útočník byl zvolen patronem postupu plzeňských fotbalistů přes FC Kodaň do Ligy mistrů. Byl také osobně u všech čtyř hvězdných momentů. „Je pro mě velkou ctí, že mohu být u založení této speciální várky piva pro naše fanoušky. Už se těším, až jim ho budeme moci nabídnout,“ prohlásil.

Patronem plechovky s gólem Tomáše Wágnera je současná plzeňská brankářská jednička Jindřich Staněk. „Moc dobře si na tento gól vzpomínám, Viktorka zažila velké chvíle a úspěchy a pro mě osobně je velkou motivací, abychom něco podobného zažili také,“ přál si.

Speciální várka byla v polovině září představena veřejnosti. „Gambrinus je synonymum pro fotbalové pivo – a nejvíce to platí u nás v Plzni. Unikátní pivní plechovky jsou skvělý způsob, jak si připomenout ty nejlepší momenty z naší historie. K oslavě 110. výročí chystáme i další akce a Gambrinus na nich určitě nebude chybět,“ řekl u příležitosti uvedení plechovek na trh mluvčí Viktorie Václav Hanzlík.

Vybrané momenty plzeňské historie

ZISK PRVNÍHO TITULU – ZÁPAS S BANÍKEM 2011
To památné odpoledne… a dál už to znáte. Výhra nad Baníkem Ostrava znamenala zisk historicky prvního mistrovského titulu v nejvyšší soutěži pro Viktorii Plzeň. Horváth a spol. splnili sen několika generací, a to všechno v době, kdy klub slavil 100. výročí svého založení.
PRVNÍ POSTUP DO SKUPINY LIGY MISTRŮ – ZÁPAS S KODANÍ 2011 Postoupit přes dánského favorita? Prvotřídní senzace! Viktoria zvládla už první zápas v Kodani, postup pak stvrdila v domácí odvetě. Vzpomínáte, jak se tehdy v Praze trefil Marek Bakoš s Michalem Ďurišem? To byla euforie, která přivála poprvé v historii základní skupinu Ligy mistrů s Barcelonou, AC Milán a BATE Borisov.
GÓL WÁGNERA PROTI CSKA MOSKVA – POSTUP Z LIGY MISTRŮ 2013
Gól Tomáše Wágnera do sítě CSKA Moskva znamenal postup ze skupiny Ligy mistrů. A sami fanoušci si jej nedávno zvolili jako největší klubový moment v rámci této prestižní soutěže. Prosadí se do TOP 4 i nyní?
TITUL PRO ČIŠU 2015
Zde jsou slova zbytečná. Tenhle titul patří tobě, Mariáne…

Musíme se zlepšit. Nebylo to z naší strany dobré, ví Bílek
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Plzeň - Zlín 2:1. Tuhý boj rozsekl Beauguel
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud