13. prosince 2021 • 04:40

Co ukázala Slavia: Avatar, klidná síla a zamračený host Jarolím

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Pro sedmé vítězství v řadě si Slavia došla v klidu. Mladou Boleslav porazila 2:0. Hrála vyspěle, po většinu zápasu koncentrovaně. Na obou gólových akcích měl zásadní podíl Alexander „avatar“ Bah. Další nulu v řadě vychytal Aleš Mandous, který útočí na rekordní zápisy české samostatné ligy. A hostující trenér Karel Jarolím? Ten se mračil… Který z hráčů Slavie dostal nejlepší známku za svůj výkon? Podívejte se ZDE>>>

  • Slavia má v kádru Avatara

    Do utkání nevstoupil zrovna skvěle. Sice byl aktivní, ale zkazil pár nikterak složitých centrů. Pak se ale Alexander Bah rozehrál k obdivuhodnému výkonu. Slavii uklidnil gólem ze standardní situace, pár minut poté přečetl rozehrávku Mladé Boleslavi a druhou trefu lahůdkově nachystal kapitánu Stanciovi. V nastaveném čase, kdy už hromada hráčů se sotva držela na nohou, dánský expres vyrazil sprintem do brejku, po ztrátě míče podnikl další padesátimetrový bazén zpět. Jakoby se vrátil Vladimír Coufal. „Vláďa byl Robocop, ze železa. Takový Alex úplně není. Spíš je to Avatar. Z jeho výkonu jsem nadšený,“ neskrýval spokojenost trenér Jindřich Trpišovský.

    Slavia - Mladá Boleslav: Stanciův centr propadl až k Bahovi, 1:0 z první šance!
    Video se připravuje ...

  • Mandous bere útokem rekordy

    Zápas od zápasu si upevňuje pozici prvního gólmana Slavie. Proti Mladé Boleslavi si musel sedmou nulu náležitě odpracovat. V druhém poločase skvěle zničil tutovou možnost Lukáši Maškovi, pak se vytáhl i proti vydařené ráně Michala Hlavatého. V součtu to znamená, že devětadvacetiletý gólman nepustil za svá záda gól už 678 minut. Konkrétně od 42. minuty v derby na Spartě, kdy ho překonal Lukáš Haraslín. Pak na dvě ligová kola, s Libercem a v Českých Budějovicích pustil do kasy kolegu Ondřeje Koláře, takže Mandousovi se zhruba na necelé tři týdny zmrazil počet minut bez gólu na osmačtyřiceti. Od vyhrané dohrávky se Sigmou Olomouc přidává a přidává, po Mladé Boleslavi už je to sedmý celý zápas v řadě. Tím se v historické tabulce samostatné české ligy dostává na šesté místo, lepší byl jen dvakrát Jaromír Blažek, pak Marek Čech, kolega Ondřej Kolář, který před dvěma lety pokukoval i po absolutním rekordu. Ten drží Petr Čech už více než dvacet let, v bráně Sparty tehdy nepustil gól 903 minut.

    Slavia - Mladá Boleslav: Madsen přišel o míč, Mašek v tutovce neprostřelil Mandouse!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Klidná červenobílá síla

    Ve čtvrtek Slavia sehrála fyzicky i emočně extrémně náročný zápas v Berlíně proti Unionu. O zhruba čtyřiašedesát hodin později nastoupila v lize s Mladou Boleslaví. Byť nepředvedla výkon, který by bral dech, od začátku měla vývoj pod kontrolou. O poločase vedla 2:0, soupeři nedovolila jedinou střelu na branku. Po pauze sice nebyla precizní v defenzivě, i tak zápas v klidu dokormidlovala do přístavu. V klidu. Bez paniky. „Moc si toho vážím, taková utkání bývají složitá. Byl to od nás vyspělý výkon,“ prohlásil trenér Trpišovský.

    SESTŘIH: Slavia - Mladá Boleslav 2:0. Bah gólem a asistencí vystlal zimní pauzu v čele ligy
    Video se připravuje ...

  • Návrat Škody bez gólu

    Poprvé od svého odchodu ze Slavie se vrátil do Edenu. V roli soupeře. Ráno se necítil, bylo mu divně, ale v žádném případě nechtěl zápas vynechat. Milan Škoda, který se Slavií vyhrál tři tituly a je vyobrazen na průčelí Edenu společně s dalšími legendami, nastoupil v základní sestavě Mladé Boleslavi. Do větší příležitosti se nedostal. V pětapadesáté minutě za aplausu tisícovky slávistických fanoušků trávník opustil. „Udělalo mi to radost, ale mrzí mě, že jsme prohráli,“ řekl. Trenérem Karlem Jarolímem byl střídán kvůli drobným potížím s nakopnutým nártem.

    Brankář Slavie Aleš Mandous odvrací míč před dobíhajícím Milanem Škodou z Mladé Boleslavi Brankář Slavie Aleš Mandous odvrací míč před dobíhajícím Milanem Škodou z Mladé BoleslaviFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Zamračený Jarolím

    Půl hodiny byla defenziva Mladé Boleslavi téměř dokonalá. Precizní a organizovaná. Favorita nepustila do větší příležitosti. Pak však inkasovala po standardní situaci a do poločasu ještě jednou po hazardu v rozehrávce. A trenér Karel Jarolím z toho nebyl vůbec nadšený. „Vítězství jsme Slavii darovali, protože do první gólové situace neměla vyloženou střeleckou pozici. První gól jsme dostali po standardce, kdy byl zrovna v tu chvíli mimo hru Marek Suchý. Mohli jsme balon odehrát, ale řešili jsme to příliš komplikovaně. Odrazilo se to k Bahovi, který zakončoval. Druhá branka padla po naší ne úplně vhodné rozehrávce,“ vypravoval a pořádně se u toho mračil.

    Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím během utkání na Slavii Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím během utkání na SlaviiFoto Pavel Mazáč / Sport

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud