20. prosince 2021 • 05:00

Zápas podzimu: Almási hrdina i trochu padouch, Oscar v nemilosti

Vstoupit do diskuse
18
  • Video se připravuje ...

    Tradičně bývá v listovacím zápasovém článku na iSportu pět bodů, tohle utkání ale nabídlo několik důvodů, proč je rozšířit alespoň na šest. Míň prostě nešlo… Hrdina i trochu padouch Ladislav Almási, Oscar Dorley v totální nemilosti svého trenéra Jindřicha Trpišovského a ve výsledku prostě zápas podzimu. To byl souboj Baníku se Slavií (3:3).

  • První poločas na jedna podtržená

    I kouč Baníku Ondřej Smetana žasnul. „Takhle dobrý první poločas jsem od Slavie snad ještě neviděl,“ neskrýval. Hosté vedli 2:0 a všechno směřovalo k jednoznačnému vítězství. Takticky Slavii vycházelo základní postavení i přechod do útoku. Ideální průběh, aby si „sešívaní“ podrželi tříbodový náskok do jara před druhou Viktorií Plzeň. Jenže…

    Baník - Slavia: Schranz to zkusil pravačkou, jeho střela ale Budinského neohrozila
    Video se připravuje ...

  • Oscar Dorley, muž s terčem na čele

    V 15. minutě dostal žlutou kartu. O poločase na něm leželi Jindřich Trpišovský a spol. a jako kolovrátek mu opakovali, že se nesmí nechat vyloučit. „Trvalo to asi čtyři minuty, vůbec to nechápu. Jako týmový hráč si tohle nemůže dovolit. Je jak neřízená střela,“ rozčiloval se Trpišovský. Ve 49. minutě už byl Oscar venku za druhou žlutou, kterou VAR za minutu upravil na přímou červenou. Co se dělo pak? „Jako by nám v muničním skladu vybuchlo torpédo, jak se naše hra rozpadala,“ zlobil se Trpišovský. Liberijský obránce se stal smutnou tváří zápasu podzimu.

    Baník - Slavia: Další komplikace pro hosty! Za kopnutí do slabin musí pod spchy Oscar
    Video se připravuje ...

  • Mandous: čtvrtá nejdelší série

    Jak to tak bývá, jen co se o tom začalo mluvit, série minut bez inkasovaného gólu Aleši Mandousovi skončila. Zastavila se na 725 minutách, což je v české historii čtvrtá nejdelší za Petrem Čechem (903 minut), Ondřejem Kolářem (788 minut) a Jaromírem Blažkem (762 minut). O pět minut překonal libereckého Marka Čecha.

    Baník - Slavia: Almási penaltu neproměnil, jeho slabý pokus pokryl Mandous
    Video se připravuje ...

  • Holeš a ti, co to nevzdali

    Když deset minut před koncem dostal červenou za úmyslnou hru rukou a zmaření jasného gólu i Jan Kuchta, a Baník následně obrátil utkání z penalty na 3:2, mělo být po Slavii. Hrála v osmi v poli… Tomáš Holeš a spol. ale ještě kdesi našli zbytek vůle, poslední živou naději. Přímák po faulu na Tarase Kačarabu rozehráli nakrátko, Holeš krásnou ranou za vápnem vyrovnal, byl to jeho druhý gól v zápase. „Klobouk dolů všem, kteří to nevzdali,“ smekal kouč Jindřich Trpišovský.

    Baník - Slavia: Hosté i v devíti vyrovnávají, druhý gól v zápase střílí Holeš - 3:3
    Video se připravuje ...

  • Almási z hrdiny smolařem

    Na špatnou první půli trenér Baníku Ondřej Smetana skvěle zareagoval hned třemi poločasovými změnami. Dolů šla ofenzivní trojice Carlos De Azevedo, Nemanja Kuzmanovič a David Buchta, nahradili je Jan Juroška, Yira Sor a Ladislav Almási. Ostravské rozestavení se upravilo na 3-5-2, v jeho hlavní roli byl posledně jmenovaný žolík. Po minutě na place Almási krásnou hlavičkou ve složité pozici snížil a ukončil Mandousovu neprůstřelnost. Pak hlavičkoval znovu po rohovém kopu, jeho pokus na čáře zastavil rukou Jan Kuchta. Druhá červená a penalta, kterou slovenský reprezentant proměnil. Jenže to nebylo vše, pak se začalo naplňovat známé „from hero to zero“. Almási zaspal, nechal projít Tarase Kačarabu a před šestnáctkou jej hloupě fauloval. Z trestňáku srovnal Tomáš Holeš. A v 94. minutě pak dvoumetrový hrot druhý pokutový kop neproměnil... „Potřebuju tři dny, abych vstřebal emoce. Ale jsem mladý, poučím se,“ slíbil.

    Almási měl na noze vítězný gól: 3 body by byly zasloužené
    Video se připravuje ...

  • Odchovanci nahrazují zkušené

    Proč ten kluk nestřílí častěji?! Filip Kaloč, odchovanec Baníku a kapitán reprezentační jednadvacítky, vsítil krásný gól po tvrdé dělovce, na kterou neměl brankář Aleš Mandous nárok. Byla to první Kaločova trefa v sezoně a druhá ligová v kariéře. A taky důkaz, že výkonnost a pozice v kádru středního záložníka roste každým kolem. Není divu, že podle polských médií kolem něj krouží Legia Varšava. A nemusí být jediným mladým, na koho Slezané budou stále více spoléhat. Poprvé v nominaci na zápas FORTUNA:LIGY byl dvacetiletý Petr Jaroň, opora béčka a se třinácti brankami nejlepší střelec MSFL. Naopak vůbec se podzimní derniéry opět neúčastnil zkušený Adam Jánoš ani Roman Potočný. Jejich budoucnost na Bazalech je zřejmě definitivně zpečetěna...

    Baník - Slavia: Je srovnáno! Proti nádherné střele Kaloče neměl Mandous šanci, 2:2
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
18

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud