Jan Podroužek
22. prosince 2021 • 20:00

Stopeři Slavie: Rébus Kačaraba, složitá Kúdelova situace a řešení talentem

Vstoupit do diskuse
5
  • Dilema, jak obsadit stoperské duo. Trenér Slavie Jindřich Trpišovský má nad čím přemýšletDilema, jak obsadit stoperské duo. Trenér Slavie Jindřich Trpišovský má nad čím přemýšletFOTO: Koláž isport.cz

    Maksym Talovierov je na cestě do Edenu, Taras Kačaraba možná z týmu Jindřicha Trpišovského odejde... Záleží na rozhodnutí Slavie o uplatnění opce, verdikt musí padnout do konce prosince, stojí to zhruba dvacet milionů korun. Žádné lehké rozjímání. Jak může vypadat složení stoperů "sešívaných" na jarní část sezony? Složitá je situace kolem Ondřeje Kúdely, nabízí se i varianta s osmnáctiletým talentem půjčeným do Vlašimi.

  • Kmenový stoper - Aiham Ousou (21 let)

    Aiham Ousou se vypracoval v důležitého člena základní sestavyFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Teď v sobě snoubí ideální postavu středu obrany Slavie. Dobré výkony, velký potenciál, zdravý a kmenový hráč. Nikdo z ostatních už tuhle kombinaci dohromady nedá. Je pravděpodobné, že při nárůstu výkonnosti bude aspirovat na základní sestavu i v případě, že by kouč Jindřich Trpišovský měl pohromadě kompletní kádr.

  • Kmenový stoper - David Hovorka (28 let)

    David Hovorka by se měl po vážném zranění kolene zapojit do zimní přípravyFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Už je blízko, aby se potřetí vylízal z nešťastného a vážného zranění kolene. Počítá se s tím, že s týmem absolvuje zimní přípravu včetně soustředění v Portugalsku, pak je otázka, jak vůči němu bude postupovat realizační tým. Dá se očekávat pozvolnější nasazování s přihlédnutím k tomu, aby se obránci kruté zranění neobnovilo.

  • Kmenový stoper - Ondřej Kúdela (34 let)

    Ondřej Kúdela patří k oblíbencům realizačního týmu. Slavia zvažuje, zda jeho angažmá prodloužíFoto Dominik Bakes / Sport

    Vysoký věk, komplikované zranění a těžko odhadnutelná doba zbývající léčby, končící kontrakt ve Slavii. U velmi oblíbeného hráče realizačního týmu se nahromadily snad všechny možné komplikace. Vedení klubu zvažuje, za jakých okolností by mělo smysl prodlužovat jeho působení ve Slavii. Nejsilnější Kúdelovou kartou jsou jeho stabilně výborné a spolehlivé výkony, jenže to by se nejdřív musel uzdravit.

  • Kmenový stoper - Ladislav Takács (25 let)

    Ladislav Takács ve Slavii stoprocentně nepřesvědčil. Končí mu smlouva a bude si hledat nové angažmáFoto Pavel Mazáč / Sport

    Hráč s výbornými předpoklady, který ovšem za celé své působení ve Slavii realizační tým stoprocentně nepřesvědčil. A i když byl stažen v létě z již domluveného hostování v polském Lubinu, brzy kvůli opakujícím se zraněním vypadl mimo kádr a zřejmě se do něj už nikdy nevrátí. Končí mu smlouva, definitivně si bude hledat jiné angažmá.

  • Další varianta - Taras Kačaraba (26 let)

    Taras Kačaraba je sice ve Slavii zapůjčen z Liberce, ale propracoval se do základní sestavy. Sešívání se musí do konce roku rozhodnout, zda na něj uplatní opciFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Vedle Aihama Ousoua aktuálně stabilní stoper sestavy „sešívaných“. Jenže je pořád pouze půjčený ze Slovanu Liberec, který souhlasil, aby se hostování přes léto protáhlo, a s tím i rozhodnutí o uplatnění opce. Teď už to ale „sešívaní“ musí rozseknout, čas mají do 31. prosince, přičemž výše odstupného má být domluvená na částku pohybující se kolem dvaceti milionů korun. Složité rozhodování.

  • Další varianta - Maksym Talovierov (21 let)

    Maksym Talovierov se má brzy stát oficiálně posilou pražské Slavie, dolaďují se detailyFoto Pavel Mazáč / Sport

    Brzy by mělo dojít k oficiálnímu oznámení první zimní posily Slavie, právě ukrajinského mládežnického reprezentanta z českobudějovického Dynama. Podle zpráv ze zákulisí se dotahují formální procesy spojené s finančním vyrovnáním se současnými držiteli práv hráče. Slavia mimo jiné zvažuje, jestli mladého obránce neponechat na hostování v Dynamu, roli ale bude hrát zdravotní stav Ondřeje Kúdely a Davida Hovorky.

  • Další varianta - Filip Prebsl (18 let)

    Talentovaný stoper pražské Slavie Filip Prebsl by měl s áčkem absolvovat zimní přípravuFoto SK Slavia Praha

    Talentovaný obránce nejspíš dostane šanci v zimní přípravě slávistického áčka, ukončí tedy své hostování v druholigové partnerské Vlašimi, za níž na podzim naskočil do jedenácti soutěžních utkání. Záleží, jak silná bude konkurence v obraně ligového lídra, kdyby Filip Prebsl zůstal v kádru pro jarní část, bylo by to zatím spíš překvapivé.

  • Poznámka

    Ondřej Karafiát hostuje ze Slavie v Mladé Boleslavi, kde ho má pražský klub v plánu ponechat nastáloFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Slavia má na hostování v Mladé Boleslavi uschovaného stopera Ondřeje Karafiáta, toho ale plánuje Středočechům ponechat nastálo. Nadějný Tomáš Vlček působí na dlouhodobé zápůjčce v druholigové Jihlavě, kde by měl zůstat do konce této sezony.

Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud