Jonáš Bartoš
12. ledna 2022 • 16:13

Plzeň roztáhla ofenzivní křída. O místo zabojovali hráči na hraně

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě pohodlné výhry a skóre 14:0. Plzeňská Viktoria vstoupila do zimní přípravy víc než solidně. Proti celkům z nižších soutěží si hráči zpestřují drsné tréninkové dávky a nabírají potřebné sebevědomí. Trenérský štáb byl spokojený i se středeční demolicí Příbrami, při níž domácí vyprovodili druholigového soupeře šesti góly.



V mrazivém dopoledni přítomné alespoň trošku zahřívalo vykukující sluníčko. V tréninkovém areálu v Luční ulici, kde se chystá plzeňská Viktoria, přijela s favoritem změřit síly Příbram. Trenér Michal Bílek vyslal do utkání dvě jedenáctky, hráčům rozložil zátěž po 45 minutách, celé utkání odchytal pouze gólman Jindřich Staněk. Z početného kádru dostali volno lehce zraněný Lukáš Kalvach, do zápasů ještě nechodí rekonvalescenti Jan Kopic a Václav Míka. Vyřazený je i dlouhodobě zraněný Ondřej Pachlopník.

Západočeši svému středečnímu sokovi ukázali svaly. V první půli ještě Příbram držela krok, po přesném centru Matěje Hybše umístil balon do branky pouze hlavičkující Tomáš Chorý. Rozdíl mezi oběma týmy se projevil ve druhém dějství, kdy Viktoria vyslala na trávník druhou várku hráčů.

Po přestávce napadalo do příbramské sítě dalších pět „kusů“. Dvakrát se prosadil Miroslav Káčer, do střelecké listiny se zapsali ještě Jan Sýkora, Jhon Mosquera a Aleš Čermák. Závěrečná trefa ofenzivní desítky byla nejhezčím momentem utkání, Čermák vymetl krásným volejem téměř přesně šibenici. „Kluci mají za sebou těžké tréninky, v některých situacích to bylo malinko vidět. Měli jsme spousty dalších šancí, vyhráli jsme zaslouženě. Kluci si zahráli s chutí, byť v únavě, předvedli jsme kvalitu. Nikdo se nezranil, jsme spokojení,“ hodnotil utkání asistent trenéra Pavel Horváth.

Plzeňský útočník Jean-David Beauguel v přípravném utkání proti Příbrami
Plzeňský útočník Jean-David Beauguel v přípravném utkání proti Příbrami

Kádr se bude pravděpodobně brzy zužovat, každý hráč maximálně bojuje o svou pozici. „Ale nic razantního to u nás nebude, uvidíme hlavně podle zdravotního stavu hráčů,“ upozornil Horváth.

Proti Příbrami se ukázali ti, co jsou v Plzni na hraně. Matěj Hybš na sebe upozornil asistencí, přesto mohlo jít o jeho poslední zápas v plzeňském dresu. O levonohého beka se zajímají Teplice, ve hře může být i odchod do ciziny. „Mates trénuje pokaždé naplno. Šanci v přípravě dostává, bude záležet na výkonech,“ poznamenal Horváth.

Dvě branky dal Miroslav Káčer, který na podzim uprostřed pole nedostával prostor a rád by svou pozici zlepšil. „Jsem v Plzni, není to jednoduché, ale budu se snažit udělat všechno pro to se do sestavy dostat,“ uvedl slovenský záložník,

Na lajnách odehrála své party velmi slušně i ofenzivní křídla. Joel Kayamba motal obránce v prvním poločase, k nejaktivnějším hráčům zápasu patřil střídající Jan Sýkora, mezi střelce se zapsal i Jhon Mosquera. Už nyní je jasné, že na těchto postech bude mít trenér Bílek z čeho vybírat, od příštího týdne by měl být k dispozici i Kopic. „Kluci sami cítí, že je tam zdravá konkurence, pro nás jen dobře, máme tam spousty variant,“ dodal spokojený Horváth.

Bývalé parťáky za výkon ocenil i David Limberský, který sledoval zápas v teplé bundě mezi střídačkami. Po závěrečném hvizdu čile konverzoval s dlouholetým spoluhráčem Radimem Řezníkem, který i v přípravě vypadá velmi dobře, pohybem převyšoval mladší hráče.    

Plzeň pokračuje přípravu v sobotu od 10.30 doma s Ústím nad Labem, v pondělí by tým měl odletět na soustředění do Španělska. 

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

INSIDER I: Kuchta jde do pohodlna, říká Hoftych. Vrba Čvančaru případně dovychová
Video se připravuje ...

ANKETA: Trenér Vrba bude pokračovat: proč je smlouva pouze na rok a co to pro Spartu znamená?
Video se připravuje ...

Vrba po výhře 5:0 promluvil o smlouvě, Čvančarovi i načasování formy Sparty
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud