Jan Vacek
23. ledna 2022 • 04:55

Höjerův comeback, hrál po půl roce za Spartu. Bečka: Nezklamal, ale...

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠPANĚLSKA | Loni v létě přicházel s puncem velké posily. Dánský obránce Casper Höjer měl vyřešit dlouhodobý problém Sparty na levém kraji defenzivy, vydržel ovšem pouze necelé tři zápasy. Zranění nohy ho vyřadilo z akce už na konci července, do zápasového režimu se severský bek vrátil až v sobotu, kdy v přípravném utkání s Rostovem odehrál celý druhý poločas. „Nezklamal nás, ale potřebuje nabrat praxi,“ prohodil asistent trenéra Zdeněk Bečka.



Pro sebe typicky si zasoukal dres do trenýrek, prohodil pár slov se spoluhráči a vrhl se do akce. Obránce Casper Höjer v sobotu nastoupil do prvního utkání za Spartu od 28. července, kdy si v domácím odvetném souboji druhého předkola Ligy mistrů proti Rapidu ošklivě poranil lýtko.

„Určitě nezklamal. Potřebuje ještě nabrat zápasovou praxi, protože prakticky půl roku nehrál,“ hodnotil sparťanský asistent Zdeněk Bečka.

Höjer i v omezeném čase osvědčil své přednosti. Vynikající levá noha, přehled o hře, klid na míči. Po své straně několikrát vyslal do zajímavého úniku Ladislava Krejčího staršího, opakovaně si kličkou naváděl míč do středu a rozvíjel postupnou kombinaci.

„V modelovém utkání zvládl třicet minut, teď poločas. Chceme mu zátěž postupně dávkovat,“ prozradil Bečka.

Casper Höjer v dresu Sparty v přípravném utkání proti Rostovu
Casper Höjer v dresu Sparty v přípravném utkání proti Rostovu

Návrat dánského internacionála je pro Spartu velice důležitou zprávou. Podzimní část sezony totiž na levém kraji zadní linie končil Dávid Hancko, o něm se ale ví, že se mnohem lépe cítí na stoperské pozici. A další alternativa na levou stranu, tedy mladík Matěj Polidar, ve Španělsku léčí drobné šrámy…

„Uvidíme, jak to s Casperem půjde dál. Určitě jsme ale všichni rádi, že ho máme zpátky,“ podotkl Vrbův asistent.

Höjera Letenští získali v létě z Aarhusu za 700 tisíc eur, tedy zhruba 18 milionů korun. Pokud zůstane zdravý, mohl by v očekávané jarní bitvě o mistrovský titul sehrát důležitou úlohu. I proto, že díky své kopací technice představuje velkou zbraň při exekuci standardních situací.

Bylo to za hranou, rozhodčí tomu nepřidal, říká po Rostovu asistent Bečka
Video se připravuje ...

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud