28. ledna 2022 • 05:00

Možná náhrada Slavie za Stancia: nabízí se i zajímavá jména z Plzně

Vstoupit do diskuse
10
  • Hráči, kteří by v případě přestupu mohli ve Slavii nahradit Nicolae StanciaHráči, kteří by v případě přestupu mohli ve Slavii nahradit Nicolae StanciaFOTO: Koláž iSport.cz

    Přestup Nicolae Stancia (28) ze Slavie do Wu-chan FC, který se tak tak zachránil v nejvyšší čínské soutěži, je už skoro v nezastavitelné fázi. Teď je otázka, jak si s odchodem důležitého hráče „sešívaní“ poradí. Nabízí se i možnost, že kádr ponechají tak, jak je, ostatně na Stanciovo místo může kouč Jindřich Trpišovský počítat klidně až s pěti alternativami z aktuálního mužstva. V kancelářích v Edenu dumají i nad dalšími variantami, ve hře jsou zajímavá jména. Vše si projděte v souhrnu, který připravil deník Sport.

  • Petr Ševčík (27 let)

    soutěžní bilance v sezoně: 13 zápasů/0 gólů

    První a hlavní favorit, oblíbenec realizačního týmu, kreativní a pohyblivý záložník. Má to ovšem jeden podstatný háček, Petr Ševčík je smolař na drobnější i horší zranění, která se mu neustále vracejí. I proto na podzim odehrál tak málo soutěžních zápasů, jen třináct.

  • Ondřej Lingr (23 let)


    soutěžní bilance v sezoně: 28 zápasů/7 gólů

    Jeden z těch, kteří dělají ve Slavii obrovský herní pokrok, co se týče přizpůsobení týmovým potřebám a taktice. Přirozeně je jeho pozice výš na hřišti, Ondřej Lingr se ale zvládá zapojovat i do bránění, má celoplošný projev. A je i produktivní.

  • Mads Emil Madsen (24 let)

    soutěžní bilance v sezoně: 10 zápasů/1 gól

    Varianta i na pozici defenzivního záložníka, ale umí dopředu, navíc z přípravy vypadá, že se realizačnímu týmu podařilo ho rozpohybovat. Kreativní záložník by mohl po odchodu Stancia dostávat větší prostor, je ovšem otázka, jestli se vejde na evropskou soupisku.

  • Lukáš Provod (25 let)

    soutěžní bilance v sezoně: nehrál

    Pomalu se blíží jeho návrat na hřiště, většinu zimní přípravy ale zatím strávil v posilovně a trénoval převážně individuálně. Odhaduje se, že by se do zápasů mohl zapojit na přelomu února a března. Bude bojovat o to, aby se vrátil do velké formy, v jaké byl před těžkým zraněním kolene.

  • Ivan Schranz (28 let)

    soutěžní bilance v sezoně: 25 zápasů/9 gólů

    Trenér Jindřich Trpišovský se svými kolegy využívají slovenského univerzála spíš na křídlech nebo v útoku, umí to ale i na podhrotu, tedy celkem blízko střední záloze, klasické „osmičce“. Spíš jde ale o teoretickou variantu.

  • Kryštof Daněk (19 let)


    Sigma Olomouc
    soutěžní bilance v sezoně: 20 zápasů/3 góly

    Sportovní ředitel Sigmy Ladislav Minář to slyší a málem ho bere amok, což ostatně potvrzuje jeho reakce na dotaz Sportu. I Baník se ale zpočátku bránil prodeji Yiry Sora… Kryštofa Daňka sleduje Slavia dlouhodobě, jeden z nejtalentovanějších hráčů v české lize na svém postu.

  • Pavel Šulc (21 let)

    Viktoria Plzeň
    soutěžní bilance v sezoně: 26 zápasů/3 góly

    Reprezentant do 21 let ztratil vinou žalostné produktivity ve Viktorii místo v základní sestavě, kde jsou před ním na forhontě Jan Sýkora a Aleš Čermák. Možná by vedení Slavie ani nenapadlo zabývat se variantou z kádru Viktorie Plzeň, jenže Západočeši sami hledají nevěstu svému mladému záložníkovi, aby doplnili deficitní rozpočet. Jde o oportunistickou alternativu, podle informací deníku Sport totiž majitel Viktorie Adolf Šádek aktivně nabídl Šulce Slavii za 1,2 milionu eur, tedy 30 milionů korun.

  • Lukáš Kalvach (26 let)

    Viktoria Plzeň
    soutěžní bilance v sezoně: 12 zápasů/0 gólů

    Nejméně pravděpodobná varianta, která spíš padla „mezi řečí“, než by se o ní reálně uvažovalo a rozjížděla se jednání. Lukáš Kalvach je od přírody klasický defenzivní záložník, pomalejší s malou podporou ofenzivy, což souvisí s jeho nízkou produktivitou. Sice by mohl zastat Stanciovu agendu, pokud jde o rozehrávku, otáčení hry či standardní situace. Ale v šestadvaceti letech je už na Slavii starý, respektive nespadá do vyhlášené strategie přivádět hráče do 23 let. Navíc by byl i mnohem dražší než Šulc, s cenovkou 2,5 milionu eur na transfermarkt.de je společně s Pavlem Buchou nejhodnotnějším členem kádru Viktorie.

Vstoupit do diskuse
10

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud