23. března 2022 • 15:35

Liga očima fanoušků: Pozor na Hanckova slova. Pochyby na Baníku

Autor: iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Slavia se raduje, navzdory prohře s LASKem je mezi osmi nejlepšími týmy Konferenční ligy. Na Spartě řeší nejen překvapivě snadnou výhru, ale i zaječí úmysly klíčového obránce. Plzeň se po remíze připravuje na složité období. V Baníku vládnou pochyby nad některými tahy, zatímco v Bohemians jsou o krok dál a rovnou řeší, co bude po konci trenéra Klusáčka. Jak viděli fanoušci pěti českých klubů poslední ligové kolo před barážovou reprepauzou?

  • SLAVIA PRAHA

    Mezi osmi. To je skvělá vizitka

    Další úspěšný týden je za námi. Slavia sice prohrála s LASK 4:3, ale díky domácí výhře se posunula mezi osm nejlepších celků Konferenční ligy. Ano mezi osm. Opět skvělá vizitka celé Slavie.

    Do St. Pöltenu se sjelo velké množství slávistů, kteří se rozmístili na všechny tribuny – samozřejmě vyjma kotle hostů. Malé městečko vůbec nechápalo, co se děje, a v centru se lidi vyptávali, proč je tam tolik Čechů. Osobně jsem seděl naproti hlavní tribuně a musím říct, že jsem se za některé naše fanoušky styděl. Pár jedinců posilněno alkoholem svou nenávist k rozhodčímu obrátilo na domácí příznivce. Nakonec z toho v závěru utkání byla i nějaká ta facka. Naši hráči dělají Slavii v Evropě dobré jméno a měli by tak činit i fanoušci. Naštěstí se jednalo o ojedinělý incident. Pár fanoušků LASK už ale o Slavii dobře smýšlet nebude. Bohužel.

    O Slavii se vždy říkalo, že je to fandící inteligence, tak bylo by vhodné, aby se to říkalo i nadále.

    Teď na Feyenoord, opět….

    DAVID OCETNÍK. 43 let, AREA 114

    SESTŘIH: Slavia - České Budějovice 1:0. Sešívaní se dotáhli na Plzeň, rozhodl Lingr
    Video se připravuje ...

  • VIKTORIA PLZEŇ

    Náročný program musíme zvládnout

    To si takhle jedeš do Peltova, v ranci máš samý výhry (sice skoro všechny jen o branku, ale vem to čert) a těšíš se. Jablonec hotový lazaret, to je v pořádku, tady by měly body klapnout.... A ono nic. Hřiště dost bídné, ale to je tady zřejmě celoročně. V červnu se jim tráva zazelená a v srpnu zase zežloutne, tady je zima stále. Na terén se ovšem nejde vymlouvat, pro oba týmy byl stejný.

    Šancí bylo dost, ale prostě z toho byla jenom plichta. Pan Bílek reagoval rozumně, na hřiště opět postupně poslal oba dlouhány na sbírání míčů. Jenže ani to bohužel k zisku všech bodů nevedlo. Spokojím se tedy s jedním a dál jsem docela zvědavej. Slavia, Olomouc, Ostrava, Mladá Boleslav – to jsou naši soupeři před nadstavbou. Na nic se nevymlouvejme, pokud chceme titul, budeme se s tím muset popasovat. Pánové na to mají, budou se snažit. Urvat titul těm namachrovanejm Pražákům, jo, to by byla věc! Tak ať se dílo daří!

    Čest královně Viktorce, celý COVID z Čech navždy pryč!

    KOVI. 53 let, koordinátor distribuce

    SESTŘIH: Jablonec - Plzeň 0:0. Lídr ztratil body, podrželi oba gólmani
    Video se připravuje ...

  • SPARTA PRAHA

    Pozor na to, co říká Hancko…

    V Boleslavi jsme narazili na soupeře, kterého jsem v prvním poločase nepostřehl. Obávaný Ewerton na hřišti vůbec nebyl, obrana jako ementál. Ať se na mě pan Suchý nezlobí, ale on i Skalák potvrzují, že „navrátilci“ do české ligy kvalitu nepřinášejí – víme o tom své. V naší sestavě chyběli Karabec i Pešek, první že stále nenaplňuje potenciál, druhý pro pokles formy. Dva góly byly jako přes kopírák, obrana soupeře se červenala.

    Škoda, že Hložek neměl podporu zleva, Höjer jen potvrzuje, že levý obránce je stále problémem a že „severská cesta“ byla v našem podání velkým omylem. Alchymie s brankáři zatím vychází, Vitík byl opravdu dobrý: těší, že aktivně vyveze míč a také zakončí. Ale pozor, Hanckovo vyjádření, že by rád do ciziny, by mohlo znamenat další citelné oslabení. Jiného levého stopera jsme prodali do Ostravy, takže příště zvážit posílení. Chybu uděláme každý, ale není třeba ji opakovat! A do příštích zápasů všem: zkuste to více po zemi, kdo dál a výš jsme hráli jako malí kluci!

    MILOŠ KOLÁŘ. 70 let, fotbalový důchodce

    SESTŘIH: Mladá Boleslav - Sparta 0:3. Vitíkův první ligový gól, výhru pečetil Krejčí
    Video se připravuje ...

  • BANÍK OSTRAVA

    Pochybuju o střídání i některých příchodech

    Vstup do utkání s Karvinou nám šeredně nevyšel. Soupeř vedl po půl hodině 3:0 a bylo vymalováno. Kromě jiného se ukázalo, že pro Jirku Klímu není post desítky optimální a agilní Kuzma v mezihře chyběl. Když pak ve 40. minutě trenér Smetana sundal trojici Pokorný, Buchta a Koncevoj, vůbec se mi tento tah nelíbil. Spíše než jako snaha něco udělat s výsledkem a hrou mi to přišlo jako laciné gesto před fanoušky (možná s troškou alibismu). Naše umístění na čtvrtém místě, které by teoreticky zaručovalo účast v pohárech, vidím jako nereálné. Těch důvodů je více.

    Už teď je zřejmé, že jsme oproti podzimu oslabili – odchody Azeveda a Sora se nepodařilo nahradit. Dokonce mi přijde, že některé příchody byly šité horkou jehlou. A to zejména u hostování, hlavně aby někdo přišel. Navíc je u některých hráčů evidentní pokles formy. Po repre pauze nás čeká Sparta. Je otázkou, jestli nadále dávat přednost starším hráčům, co u nás hostují, nebo dát příležitost mladým jako Buchta, Jaroň, Koncevoj nebo Šín…

    DAVID LIVEČ. 40 let, vedoucí prodeje

    SESTŘIH: Baník - Karviná 1:3. Šok pro favorita, rozhodl drtivý úvod
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA 1905

    Když hodíš trenéra pod autobus

    Luděk Klusáček už není trenérem Bohemians. V ničem nevidím úmysl, ale pod autobus jej hodili vlastní svěřenci. Množstvím nesmyslných chyb, kiksů, volovin, nazývejme to, jak chceme. Kvůli nim absolutně nemáme výsledky, tím pádem body, a stojíme po pás v bahně. Fotbal takový někdy je. Nebyla by to ovšem Bohemka, aby nevymyslela paskvil na druhou. Při diskusi s kýmkoli na téma odvolání trenéra jsem jako kolovrátek opakoval, že to je krok A, ale my nemáme krok B, tzn. adekvátní náhradu, a že nejhorší řešení je vždy povýšení asistenta.

    Tramtadadá – novým trenérem je dosavadní asistent Jaroslav Veselý. Muž, jenž je u týmu sice chvíli, ale brodí se s ním celé jaro. Nic proti němu, trenérsky je mi v podstatě neznámý, ale efekt nového větru do kabiny s ním určitě nepřichází. Nebudeme si nic nalhávat, je to i nejlevnější řešení, jak je v Ďolíčku obvyklé. Moc rád se spletu, ale v rychlé a zásadní zlepšení nevěřím. A doufám, že Jarda Köstl jednou zahodí sešívanou bundu a bude jezdit o dvě zastávky blíž. Klokani bojují!

    VÍT LUKEŠ. 29 let, živnostník

    SESTŘIH: Bohemians – Slovácko 1:2. Klokani vedli po penaltě, obrat zařídili Šašinka se Sadílkem
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud