19. května 2022 • 13:50

„Smutný příběh Bohemka“: Limituje ji rozpočet, ví Klusáček. Proč hájí Haška?

Autor: šf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za jiné konstelace by ve čtvrtek vedl fotbalisty Bohemians do prvního barážového souboje v Opavě. Jenže ještě před koncem března trenér Luděk Klusáček svou pozici opustil a nyní sleduje, jak se snaží zachránit „klokany“ jeho bývalý asistent Jaroslav Veselý. „Sám jsem ho navrhl. Jeho nejsilnější zbraní je komunikace,“ říká Klusáček ve speciálním videorozhovoru. V něm reaguje i na kritická slova legendy zelenobílých Stanislava Levého, jenž v pořadu LIGOVÝ INSIDER kromě jiného prohlásil: „Pro mě je Bohemka hodně smutný příběh. Přál bych si, aby se zachránila, ale když se tam nic nezmění, bude se motat v začarovaném kruhu další sezonu.“



Klusáček může dobře porovnávat. Za Bohemians sám hrával, poté u Botiče působil coby funkcionář a posléze dvakrát jako trenér: poprvé krátce v roce 2014, podruhé od roku 2019. „Přijde mi, že se na to Standa dívá z pozice hráče mistrovského týmu. Cítím v tom možná i něco osobního, možná zapšklého,“ říká s odkazem na slavnou Levého minulost spjatou se ziskem historického titulu v roce 1983. Nespokojen však byl i Klusáčkův asistent Erich Brabec, jenž se rozhodl skončit po podzimu a v rozhovoru pro iSport.cz hovořil o neuspokojivé přestupové politice klubu. Nejprve Brabce, ale nakonec i Klusáčka pak nahradil Veselý, což byla nevšední situace. 

Jiným tématem videorozhovoru jsou angažmá českých trenérů v exotických destinacích, hlavně na Blízkém východě. Naposledy ožilo při debatách o kouči české reprezentace: mluvilo se o tom, že Jaroslava Šilhavého by mohl nahradit Ivan Hašek – a s ním jako asistent zrovna Klusáček, který mu stál po boku během angažmá v Al-Ahlí a Katar SC. „Jsem zaujatý,“ předesílá s úsměvem, když přijde řeč na Haška. „Ale jestli někdo argumentuje, že proto, že nepůsobí v západní Evropě nebo v Česku, není progresivní trenér, tak je to špatně,“ tvrdí rozhodně. „Dokázal by pomoct velkým klubům i národnímu týmu,“ je přesvědčen.

Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE

INSIDER: Trenér pro Spartu? Hašek, míní Klusáček. Bílek předčil Trpišovského
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud