25. května 2022 • 19:15

Slavia má první posilu. Douděra z Boleslavi podepsal tříletou smlouvu

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krajní obránce či záložník David Douděra se stal první letní posilou fotbalové Slavie, kam přestoupil z Mladé Boleslavi. Podepsal tříletou smlouvu. „David chytil na jaře skvělou formu, ale už dlouhodobě prokazuje v lize, že má všechny předpoklady pro to, aby se u nás prosadil,“ uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Jiří Bílek.



Douděra má za sebou průlomovou sezonu. Ve 31 ligových utkáních zaznamenal 10 gólů a čtyři asistence. Do skvělé formy se dostal na jaře, když ho nový mladoboleslavský trenér Pavel Hoftych z obrany posunul do zálohy. Od konce února do konce dubna odchovanec Dukly v nejvyšší soutěži skóroval osmkrát v osmi utkáních. Zaujal také velkou rychlostí.

„Brácha ve Slavii hraje, táta tady trénoval kdysi U11, bratranec Lukáš Červ je tu taky. Takže když jsme zasedli v rodinném kruhu, vlastně všechno ke Slavii směřovalo. Je to splněný sen, už když jsem jel autem ke stadionu, měl jsem husí kůži,“ řekl Douděra pro slávistický web.

„Těším se na spoluhráče, hlavně na Filouse (Daniela Filu) s Jurasem (Davida Juráska), Schranzíka (Ivana Schranze) znám z Dukly. A samozřejmě také na fanoušky. Nemůžu se dočkat, až začne příprava,“ doplnil bývalý reprezentant do 21 let.

Douděra v první lize odehrál 117 zápasů s bilancí 14 branek a 10 asistencí. „David chytil na jaře skvělou formu, ale už dlouhodobě prokazuje v lize, že má všechny předpoklady pro to, aby se ve Slavii prosadil. Věříme, že se mu to povede a bude pro klub i díky své slávistické rodině velkou posilou,“ uvedl sportovní ředitel vršovického klubu Jiří Bílek.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud