2. června 2022 • 12:40

Hubník (37) se loučí, v Sigmě dotáhl klub legend: Plzeň je v kariéře nejvýš

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý fotbalový reprezentant Roman Hubník ukončil profesionální kariéru. Sedmatřicetiletý obránce naposledy působil v Olomouci, která o jeho rozhodnutí informovala na webových stránkách. Hubník získal tři mistrovské tituly s Plzní a jeden s pražskou Spartou.



Hubník se do mateřské Olomouce vrátil před dvěma lety po vypršení smlouvy ve Viktorii, kde také dělal kapitána.

„V Plzni to byly neskutečné časy. Řadím to v kariéře nejvýš. Díky Lize mistrů a taky, že jsem se dostal i do reprezentace. V Hertě jsme postoupili do bundesligy, což beru taky jako takový malý titul. Tituly v Plzni jsem si ale užíval asi nejvíc,“ řekl důrazný stoper, který v zahraničí oblékal i dres FK Moskva.

V české nejvyšší soutěži si připsal 307 utkání, 12 gólů a osm asistencí. Jubilejního 300. startu dosáhl v březnu proti Liberci.

„Je pravda, že když jsem se z Plzně vracel do Olomouce, tak už jsem to v hlavě měl, že by bylo hezké na těch 300 zápasů dosáhnout. Je to klub legend a něco to opravdu znamená. Ale teď jsem rád, že už to mám za sebou,“ uvedl tehdy Hubník.

Nyní se bude naplno věnovat svému podnikání. „Věřím, že se mi v něm bude dařit. Díky všem,“ dodal Hubník, jenž za národní tým odehrál 30 duelů, dal tři branky a zúčastnil se dvou evropských šampionátů.

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud