Jan Podroužek
7. června 2022 • 09:05

Odchod opory Slavie se blíží. Bah přijel do Lisabonu podepsat smlouvu na 5 let

Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

I přes spekulace o zájmu klubů z Premier League a bundesligy, o nichž v posledních dnech informovala média v Anglii a Dánsku, se novým domovem Alexandera Baha už jistě stane Benfica. Portugalští novináři dostali v pondělních odpoledních hodinách zprávu, že dánský bek dorazil do Lisabonu, kde má brzy podepsat pětiletou smlouvu. Mělo by to stát osm milionů eur plus bonusy.



Zatímco dánská reprezentace v těchto dnech úspěšně mydlí Ligu národů proti Francii a Rakousku a v pátek ji čeká Chorvatsko, Alexander Bah ve výběru Kaspera Hjulmanda chybí i proto, že si vyřizuje letní přestup.

A ten už je podle informací z Portugalska skoro hotový. 24letý obránce měl včera odpoledne dorazit do Lisabonu, kde podepíše pětiletou smlouvu s Benfikou a stane se nejdražším obráncem v historii české ligy.

Transfer vyjde na zhruba osm milionů eur, tedy na více než 200 milionů korun, Slavia by pak další peníze mohla získat na bonusech.

Nejdražšími zadáky, kteří dosud opustili tuzemskou soutěž, byli Vladimír Coufal a Tomáš Kalas. První mířil taky ze Slavie do anglického West Hamu za asi 160 milionů korun, za stejnou částku odcházel i odchovanec Sigmy Olomouc do Chelsea.

Bah se do červenobílého převlékl v lednu 2021, z dánského Sönderjyske přišel za přibližně 40 milionů korun. Za sezonu a půl stihl odehrát 68 soutěžních utkání, získal titul a podílel se na čtvrtfinálových cestách mužstva Evropskou i Konferenční ligou.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Václav Jurečka: Zapadne univerzál “Peškova” typu do Slavie?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud