Jan Podroužek
7. června 2022 • 22:27

Talent z Göteborgu v merku Slavie. Útočník už údajně jedná v Praze

Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden z největších švédských ofenzivních talentů do Slavie? O tom se teď má jednat. „Sešívaní“ mají v merku Oscara Vilhelmssona, osmnáctiletého útočníka IFK Göteborg, jenž svůj první gól za áčko dával už v patnácti letech. Informaci serveru iSport.cz a deníku Sport předali švédští novináři s tím, že hráč má být touto dobou v Praze přítomen jednáním.



Tyto zprávy se během úterního odpoledne a večera začaly objevovat na sociálních sítích. Ve zkratce: Oscar Vilhelmsson, osmnáct let, útočník, 188 centimetrů, působiště IFK Göteborg.

V základní sestavě švédského mužstva se pravidelně objevuje od loňského září, tedy od svých sedmnácti. Zatím je jeho bilance velmi útlá, ve 27 ligových startech vstřelil čtyři branky.

Za áčko ovšem poprvé skóroval už ve svých patnácti letech, v domácím poháru pomohl porazit Astrio 4:0. 

„Je považovaný za obrovský talent, jehož skautovaly i celky z Itálie a dalších velkých lig. Podle našich informací má ale v tuto chvíli velmi blízko do Slavie, která by za něj mohla se všemi bonusy zaplatit částku přesahující jeden a půl milionu eur,“ řekl Sportu Michael Wagner z listu Aftonbladet. V přepočtu asi čtyřicet milionů korun, tedy zhruba tolik, co stál před rokem a půl dánský obránce Alexander Bah, jenž už patří Benfice. 

Slavia má zatím v útoku alespoň pět variant pro příští sezonu: nadějného reprezentanta Daniela Filu, Yiru Sora, posilu Václava Jurečku, Ivana Schranze a Stanislava Tecla. Pro osmnáctiletého hráče by tak šlo o velkou konkurenci.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
13

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud