28. června 2022 • 20:40

Cicilia se našel, posílí Plzeň! Šádek volal na Slovácko, to útěk přejde

Vstoupit do diskuse
26
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je gól! Útočník Rigino Cicilia (27), který se dva týdny před koncem smlouvy bez rozloučení vypařil ze Slovácka, podle informací webu iSport.cz posílí Plzeň. Do úterního přípravného duelu se Slovanem Bratislava (3:1) ještě nezasáhl, ovšem od července už by měl být trenérovi Michalovi Bílkovi k dispozici. „Adolf Šádek už to na Slovácko volal,“ uvedl důvěryhodný zdroj.



Mistr si přál příchod ještě jednoho silného útočníka k Tomáši Chorému a Janu Klimentovi. Téměř dvoumetrový Nizozemec, narozený na ostrově Curacao, je typologicky podobný Jeanu-Davidu Beauguelovi, nejlepšímu ligovému střelci minulého ročníku FORTUNA:LIGY. Je prověřený a k mání po skončení smlouvy zdarma, čímž splňuje základní podmínky plzeňského bosse Adolfa Šádka.

Ve Slovácku se Cicilia (ne)rozloučil po svém. Na konci minulého týdne prostě zmizel, přestal docházet na tréninky. „Víme, že je v Plzni,“ potvrdil Sportu po přípravě se Zlatými Moravcemi (1:0) sportovní manažer Veliče Šumulikoski. Pár dní byl problémový Nizozemec nezvěstný, zprávy o něm údajně neměl ani jeho agent. Pak se vynořil…Nečekaně na západě Čech.

Slovácko – Karviná: Vedení 2:0 pro favorizovaný tým zařídil Rigino Cicilia
Video se připravuje ...

Byť v Uherském Hradišti porušil smlouvu, klub to přejde. Nechce se urostlým hroťákem, jenž odmítl prodloužit kontrakt, dál zabývat. Když se zástupci Slovácka pídili po tom, proč Cicilia náhle přerušil docházku na tréninky, poskytl jim prý útočník dokument o nákaze covidem. Pořízený na letišti ve Vídni, odkud odlétá domů do Nizozemska…

Když bude pracovat, jak má, může být jeden z jarních tahounů Svědíkovy party pro Plzeň užitečnou posilou. Zatím to vypadá, že pro Bílka je na hrotu jedničkou habán Chorý. Proti Slovanu se trefil hned dvakrát. Alternativou je rychlostní a technický typ Jan Kliment, novic z polské Wisly Krakov. K těmto dvěma přibude záhy Cicilia, který se stane už osmou letní posilou Viktorie. V jejím útoku může nastoupit i mladý Slovák Matej Trusa, ovšem o klasickou „devítku“ se nejedná.

Teplice - Slovácko: Cicilia se prosadil hlavou, 0:1
Video se připravuje ...

Od první minuty bude na hřišti místo většinou jen pro jednoho z nich. Ovšem šampiona čeká náročný podzim včetně evropských pohárů, uplatnění najdou všichni tři. „Pokud to bude zajímavý a dostupný hráč, určitě o něj budeme mít zájem. Této varianty se nezříkáme,“ sdělil asistent Pavel Horváth. Konkrétně Ciciliu nejmenoval, celá věc je zatím v režimu tabu. Ovšem Nizozemcův transfer na západ Čech by měl být tutovka. Jde jen o to, že má do konce června platnou smlouvu na Moravě.  

Slovácko už se s jeho ztrátou dávno smířilo. Místo něj přivedlo z maďarského Puskáse jiného dlouhána Libora Kozáka, který v úterý zařídil jediný gól v zápase se Zlatými Moravci. S náladovým Ciciliou to teď zkusí v Plzni.

Vstoupit do diskuse
26

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud