Jan Vacek
Premium
30. června 2022 • 19:35

Souček touží uspět ve Spartě, má i jiné možnosti. Zájemci z ciziny v záloze

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
11
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Spartě zahajuje třetí sezonu. A věří, že mu konečně vydrží zdraví. Právě to totiž mladého záložníka Filipa Součka kontinuálně brzdí v rozletu. „Nebýt zranění, tak si myslím, že by svůj potenciál naplnil mnohem dřív,“ říká asistent trenéra Luboš Loučka. Jednadvacetiletý hráč touží v kádru Briana Priskeho pevně zakořenit, v případě neúspěchu se mu ale otevírají zajímavé možnosti. Mluví se o zájmu klubu z americké MLS se slavným majitelem i dalších.



Když před dvěma a půl lety sportovní ředitel Tomáš Rosický mladíka Filipa Součka vykupoval, vůbec o jeho potenciálu nepochyboval. I proto neváhal do Opavy poslat zhruba patnáct milionů korun.

Vlasatý záložník se ale od převlečení do rudého pere se zdravotními problémy. Během dvou sezon nastřádal dohromady 37 ligových startů. V součtu ovšem pouze 1501 minut...

„Suk toho zatím neodehrál tolik, protože ho bohužel brzdila zranění. Když už se dal dohromady, tak se mu rychle zase něco stalo. Je to ale výborný hráč,“ zdůraznil asistent trenéra Luboš Loučka.

Nyní je člen reprezentační jednadvacítky konečně zdravý, nic ho nelimituje. Ve čtvrtečním přípravném souboji s mateřskou Opavou dokonce vstřelil gól. Během prvního dějství nabídl solidní představení. Pracoval na velkém prostoru, vybojoval spoustu míčů.

Přesto nemá zdaleka nic jistého. Konkurence na jeho pozici ve středu pole je totiž na Letné obří.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
11

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud