Jan Vacek
7. července 2022 • 05:00

Posily Sparty: Daněk pálil, Kuchta napadal. Zelenému tleskal i Sivok

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
11
  • Video se připravuje ...

    V letním přestupovém období zatím Sparta přivedla šest posil. Vyjma rekonvalescenta Ondřeje Kukučky všechny nové tváře naskočily hned do prvního rakouského testu s Rijekou. Jak si Jan Kuchta a spol. při výhře 2:0 vedli?

  • Jan Kuchta

    Osvědčil fantastické napadání, svým pohybem dělal soupeři velké problémy. Tutovku po samostatném úniku ovšem zazdil a v mezihře často kazil. Potřebuje čas, aby si zvykl na nový tým. Pak může opravdu exkluzivní posilou.

    Jan Kuchta střílí na branku Rijeky Jan Kuchta střílí na branku RijekyFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Jaroslav Zelený

    Na pozici pravého stopera si vedl náramně. Čistě odebíral míče, zvládal souboje i výstavbu hry. Všechny činnosti navíc prováděl s takovou lehkostí, že i nový manažer A-týmu Tomáš Sivok na tribuně uznale kýval hlavou.

    Obránce Jaroslav Zelený během přípravy s Rijekou Obránce Jaroslav Zelený během přípravy s RijekouFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Lukáš Sadílek

    Směrem do ofenzivy možná nebyl tak vidět, ve středu pole ale zastal spoustu důležité práce. Neustále v pohybu, neustále chtěl míč. Dařilo se mu dobře měnit těžiště hry. Ke své parádní disciplíně, tedy dlouhým autům, se však nedostal.

    Lukáš Sadílek střílí v zápase proti Rijece Lukáš Sadílek střílí v zápase proti RijeceFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Kryštof Daněk

    Připsal si vítězný gól a i v dalších činnostech nezklamal. Byl silný na míči, snažil se hrát přímočaře, vycházel mu driblink. V některých pasážích utkání se ze hry trochu vytrácel a působil utopeně, osvědčil však zajímavý potenciál.

    Radost Lukáše Haraslína s Kryštofem Daňkem Radost Lukáše Haraslína s Kryštofem DaňkemFoto Pavel Mazáč/sport

  • Jan Mejdr

    Směrem do defenzivy neměl prakticky žádné problémy, svou pravou stranu uzavřel. Snažil se podporovat útok, do šestnáctky poslal několik zajímavých centrů. Náběhů ale neměl tolik. Sparta potřebuje, aby byl při hře do ofenzivy ještě výraznější.

    Jan Mejdr během přípravy Jan Mejdr během přípravyFoto Michal Beránek/Sport

Vstoupit do diskuse
11

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud