Jonáš Bartoš
10. července 2022 • 15:35

Jak se Plzeň chystá na LM: dril na malém prostoru i závodník Mosquera

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Rakouský Westendorf je zavedené místo, krásný hotel Schermer během pobytu českého mistra vyvěsil na schodiště viktoriánskou vlajku. Západočeši každoročně nachází pod alpskými kopci potřebnou pohodu a klid, aby vyladili formu na start sezony. Server iSport.cz a deník Sport zblízka sleduje, jak vypadá příprava Bílkova týmu na důležitý start kvalifikace Ligy mistrů.



V sobotu, den po nepovedeném utkání proti belgickému St. Truiden (1:3), dostal celý tým volno. Hráči ve dvou skupinách dopoledne vyjížděli únavu na kolech, tradiční zhruba hodinový výjezd po okolí Westendorfu hráče bavil. Šlo o volnější záležitost, přesto třeba Jhon Mosquera nevydržel a v závěru při návratu k hotelu zabral. „Nemůžu přijet poslední,“ culil se, proč s mentalitou vítěze a závodníka na poslední chvíli předjel hned čtyři své parťáky.

Po volném odpoledni se tým sešel na podvečerním videu. Zde už takový prostor na legraci nebyl – rozebíraly se chyby z pátečního duelu, který znamenal předposlední test před ostrým startem sezony. Viktoria už 20. července zahajuje druhé předkolo Ligy mistrů, čeká na lepšího z dvojice HJK Helsinky/ RFS Riga.

V neděli se zase celá parta vrátila k práci na hřišti a makalo se naplno. První zhruba hodinová fáze od deseti dopoledne, odpolední od čtyř. Na začátku se v kruhu zatleskalo oslavencům Filipu Čihákovi a Mohamedu Tijanimu a šlo se na věc. Stoper z Beninu pod dohledem kondičního trenéra Martina Kastnera dopoledne ještě doběhával výpadek po zranění, odpoledne už se však připojil ke zbytku týmu.

Trénink plzeňských fotbalistů na soustředění v rakouském Westendorfu
Trénink plzeňských fotbalistů na soustředění v rakouském Westendorfu

Na co se plzeňští trenéři zaměřují? Po kondičním bloku v domácích podmínkách jde především o taktické věci a práci s míčem. Dbá se zejména na rychlost a kombinaci na malém prostoru, pro moderní fotbal základní předpoklad k úspěchu.

V modelových věcech vypadají hráči dobře, drilují se dokola taková cvičení, která do mužstva dostávají potřebnou jistotu a automatismy. Sám Michal Bílek v sobotním povídání s přítomnými českými novináři připustil, že zejména osm nových tváří potřebuje ještě čas, aby do mužstva plně zapadlo.

„Pravděpodobně nepůjdeme cestou velkých změn v základní sestavě. Pět nových hráčů už se v ní neobjeví, musíme je zapracovávat postupně. Všichni, kteří přišli, dorazili z nějakých důvodů, do jednoho mají svoji kvalitu. Ale není jednoduché pro ně naskočit do týmu tak, aby všechno šlapalo. Chce to čas,“ vysvětloval plzeňský kouč směrem ke startu sezony.

Cvrkot na soustředění osobně sleduje majitel Adolf Šádek, který v sobotu vyrazil na kolo se svým synem. Doprovod plzeňské výpravě dělá i potomek plzeňského asistenta Pavla Horvátha Patrik. Oba mladíci nastupují za mládežnické týmy (Šádek v Plzni, Horváth junior ve Slavii), v Rakousku tvoří nerozlučnou dvojku. Po skončení tréninků zůstávají na hřišti a kopou si.

Plzeň ladí formu v Rakousku do úterý, soustředění zakončí generálka proti tureckému Besiktasi. Na trávník vyběhne sestava podobná té, co o týden později vstoupí do bojů o evropské poháry. Právě o návrat na mezinárodní scénu Viktoria nejvíc usiluje – sportovní růst a ekonomickou stabilitu klubu nelze zajistit jinak, než v konfrontaci s Evropou.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud