15. července 2022 • 17:39

Sparta si pojistila Karabce, už nosí č. 10: Chci dokázat, že to zvládnu převzít

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta se dohodla na nové dlouholeté smlouvě s talentovaným záložníkem Adamem Karabcem. Sportovní ředitel Letenských Tomáš Rosický nechce nic ponechat náhodě, současný kontrakt by totiž mládežnickému reprezentantovi skončil v létě 2023. „Jsem nadšený, že jsme se domluvili, můžu tady pokračovat a pořádně ukázat, co ve mně je. Sparta je pro mě nejvíc, co si v Česku dokážu představit,” prohlásil Karabec ambiciózně po podpisu. Ambice naznačil už volbou dresu s číslem 10. Co k tomu řekl?



Adam Karabec je pevnou součástí kádru A-týmu už dvě sezony od svých sedmnácti let. Sparta nejednou registovala zájem o šikovného tvůrce hry ze zahraničí. Největší interes měl podle informací iSport.cz loňské léto a pak i letos v zimním přestupovém okně francouzský Olympique Marseille. Letenští ale v obou případech nabídce v řádech stovek milionů korun odolali.

Tomáši Rosickému je nicméně jasné, že je 19letý středopolař sledovaným hráčem. Sparta ani její sportovní ředitel tak nic neponechávají náhodě a rok před vypršením stávající smlouvy nabídli Karabcovi dlouholetý kontrakt. Tak, aby v létě 2023 neodešel zadarmo.

Karabec, který po přestupu v mladém věku z Bohemians prošel strahovskou akademií, naznačil při podpisu velké ambice. Chce ukázat, co v něm je. Trochu to naznačila už volba čísla dresu, když před novou sezonou odložil č. 36 a pro přípravu sáhl po volné „desítce“.

Dres s číslem deset se uvolnil po skončení minulé sezony, když kariéru zapíchl kapitán a ikona Letenských Bořek Dočkal. Karabec tím chce naznačit, že se nezříká zodpovědnosti. „Muselo to být jasné už od začátku. Nenosí to tu jen tak někdo. Ve Spartě nosili desítku obrovští hráči. S tím jsem do toho také šel. Chci dokázat, že to zvládnu převzít a že v sezoně budu hrát tak, jak bych chtěl,“ dodal odvážně mladý špílmachr Sparty.

Karabec po prohře Sparty: Šancí nebylo tolik, ale měli jsme je proměnit
Video se připravuje ...

Tři makrely: co spojuje Hložka, Karabce a Krejčího?
Video se připravuje ...

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
9

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud