18. července 2022 • 16:43

Krejčí je novým kapitánem Sparty. Priske ocenil jeho přístup a kvalitu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
27
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho se o tom mluvilo mezi fanoušky, nyní je to potvrzené i ze strany klubu. Novým kapitánem Sparty bude Ladislav Krejčí mladší, který převezme pásku po Bořku Dočkalovi. Do funkce jej však na pondělní předsezonní tiskové konferenci představil trenér Brian Priske. „Ano, Láďa tu sedí proto, že je nový kapitán. A to kvůli svému přístupu ale i tomu, že je prostě dobrý hráč,“ vysvětlil přítomným novinářům dánský kouč.



Ačkoliv neměl mladý reprezentant funkci dosud oficiálně, na hřišti z pozice lídra i tak často vystupoval. Mnohdy na trávníku létaly jiskry, kypěl obrovským nasazením a zákroky, kterými se mstil za spoluhráče, mu byly veřejností vytýkané jako až velká dávka motivace.

Třiadvacetiletý středopolař však dozrál. A po odchodu Bořka Dočkala ukázala kabina a trenér na něj. „Dozvěděl jsem se to od trenéra a sportovního ředitele při sezení s dalšími pár hráči, kteří s tím souhlasili,“ pochlubil se Krejčí.

Jaký bude šéf kabiny? „Třeba Bořek pro mě byl velkou inspirací z fotbalového i životního hlediska, ale vezmu si něco i od jiných kapitánů, které jsem zažil třeba v Brně. Nicméně chci být i nadále svůj. Jako jsem byl dosud. A uvidí se, jaké to bude.“

Rosický: Cílem je titul, nabídka na Hancka byla nízká
Video se připravuje ...

Sportovní ředitel Tomáš Rosický však věří, že volba nového lídra byla správná. „Láďa k tomu má všechny předpoklady,“ pronesl. „Přitom když jsem ho kupoval, všichni si říkali, že jsme se zbláznili, když bereme kluka z druhé ligy… A vidíte, dnes je skvělým příkladem toho, že když je hráč pracovitý, má píli a lásku k fotbalu, může se v kariéře posouvat,“ dodal Rosický.

Ve čtvrtek na Letné v úvodním duelu 2. předkola Konferenční ligy proti Vikingu však levonohého záložníka fanoušci s páskou na rameni neuvidí, zastoupí ho obránce Dávid Hancko. Krejčí totiž s týmem zatím netrénuje kvůli zranění zad, které doléčuje a na soustředění v Rakousku nezasáhl ani do jednoho přípravného utkání.

„V přípravě jsem stihl jen část v Praze, jinak jsem se chystal individuálně. Doufám, že se brzy zase připojím k týmu. Nemělo by se jednat o dlouhodobý problém,“ ujistil nový šéf letenské party.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Dresy na sezonu 22/23: teplický Villarreal, nezvyklá hostující sada Sparty
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
27

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud