Jonáš Bartoš
Premium
25. července 2022 • 04:50

Varování pro Plzeň: neutopit se. Rozebrali jsme Bílkovu defenzivu

Autor: Jonáš Bartoš, David Rozlivek, inf
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Defenzivní a (zatím) vítězná taktika. Z jejích základních prvků nehodlá Viktoria Plzeň ustupovat. Pod Michalem Bílkem vítězí pragmatický fotbal, s jakým český mistr vstoupil i do druhého předkola Ligy mistrů v Helsinkách proti HJK (2:1). Finský šampion během utkání několikrát zahrozil, přílišná defenziva přináší rizika. Zaměřili jsme se na to, z čeho plzeňská taktika vzniká a co by šlo vylepšit.



Západočeši si z Finska do úterní odvety přivezli jednogólový náskok, nicméně musí zůstat v pozoru. Pokud by hráči HJK zvládali lépe finální fázi, mohli na umělé trávě potěšit hlučné fanoušky více, než jedním gólem a těsnou prohrou. Nebylo té defenzivy v podání Viktorie příliš?

Zápas Plzeň - Helsinky na O2 TV Sport

Přímý přenos začíná v úterý od 18.40 hodin na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal, moderátor Radek Šilhan přivítá ve studiu plzeňskou legendu Davida Limberského. Komentují Jan Homolka Aleš Svoboda, reportér zápasu bude Vladimír Grebennikov

Západočeši měli ve Finsku na svých kopačkách míč pouze 33 %, dvě branky vstřelili z pouhých dvou střel na bránu. Sice trávili 48 % času na soupeřově polovině, jenže jen osm procent (oproti finským čtrnácti) hráli ve vápně HJK. Domácí předčili Plzeň ve střeleckých pokusech (13:8), lepší byli i v dalších klíčových faktorech. 

Jak vypadala plzeňská cesta za výhrou v praxi? Zvolila taktiku v hlubokém bloku, na půlce soupeře takřka nepresovala. Proti tříobráncovému systému se křídla Jan Kopic s Jhonem Mosquerou stahovala až k obranné čtveřici, několikrát se během zápasu stalo, že třeba Kopic působil blíž k vlastní bráně, než krajní obránce na stejné straně Radim Řezník.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud