27. července 2022 • 17:20

Morávek a Bohemians? Jestli bude šance, uděláme všechno, zní z klubu

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

I přes pokaženou sezonu zachráněnou na poslední chvíli v baráži a zdražení vstupného se v Bohemians těší ze zvýšeného počtu prodaných permanentek. Letní pauza se v Ďolíčku nesla ve znamení zjištění příčin posledního dramatu a zúžení (ale v klubu doufají, že zároveň i zkvalitnění) kádru. Sestava však ještě není úplně uzavřená a konkrétně jeden navrátilec z Německa má bránu s klokanem vždy otevřenou. A ke snížení počtu zraněných má pomoct i aplikace v telefonech.



Zatímco v předchozích sezonách bylo v kádru Bohemians přes 30 hráčů, přes léto se zužovalo. Jenže i přes zeštíhlovací kůru, nebo možná právě kvůli ní, by se ještě nějaké místo našlo. Klokani nejenže věří, že Jablonec po vzájemném zápase v prvním kole ještě přistoupí na jednání o Janu Chramostovi, objevit by se ale mohl i další „Honza“.

„Pokud se nabídne možnost podepsat Honzu Morávka, uděláme všechno, aby se tu objevil. A nejde jen o Honzu,“ prohlásil na tiskové konferenci před ligou sportovní ředitel Bohemians Miroslav Držmíšek. Ač ve Vršovicích vědí, že by nejslavnější hrající odchovanec posledních let ještě chtěl hrát za hranicemi, po konci smlouvy v bundesligovém Augsburgu še šance na hvězdnou posilu nechtějí vzdát.

Ambice v Ďolíčku zůstávají podobné. V první řadě se vyhnout sestupovým starostem a dál se uvidí. Přes léto se klub od vedení po fyzioterapeuty snažil zjistit příčiny barážového propadáku a jeho příčiny.

„Nemůžeme říct nic jiného, než že to byla sezona, ve které se pokazilo úplně všechno. Věděli jsme, že někteří hráči chodili do zápasů nedotrénovaní. S tím se nedalo vyhrávat,“ prohlásil na tiskové konferenci před sezonou sportovní ředitel Bohemians.

Titul pro Slavii, vzestup Jablonce i strach o Brno. Jak nový ročník F:L vidí redaktoři Sportu?
Video se připravuje ...

Klokani tak v přípravě skákali podle nových notiček. Zatímco někdejší trenér Luděk Klusáček zastával „čím víc zápasů, tím líp,“ tentokrát se týdny jen trénovalo, než přišlo rakouské soustředění. A do toho všeho vstoupila i data.

„Měnili jsme model. Měli jsme vysoké číslo zraněných hráčů, tak jsme udělali 14 dní bez přípravného utkání, abychom se vyvarovali zranění. Chtěli jsme, aby hráči nabrali aerobní základ a abychom je připravili na zátěž,“ přiblížil přípravu trenér Jaroslav Veselý „A přistoupili jsme i k užívání nové aplikace, kdy monitorujeme chování i pocity hráče každý den. Od kvality spánku po jejich osobní problémy. Díky tomu můžeme předejít vlně covidu v týmu. Když uvidíme, že tři čtyři  hráči se necítí dobře,“ tuší.

Do ligy zelenobílí vstoupí už v neděli v Jablonci, v Ďolíčku je pak o týden později čeká při domácí premiéře Baník Ostrava, odkud přišel Adam Jánoš. „Utkají se dva dobré kotle, takže souboj na hřišti snad bude taky dobrý. Když se Baník porazí, je automatické, že něco přilétnout musí,“ usmál se defenzivní záložník.

Zřejmě ale nenastoupí další letní posila Martin Hála, která i při tréninku musí být opatrnější kvůli doléčování problémů s achilovkou. Ještě déle by se čekalo na Tomáše Necida, ten ale má obrovskou vůli se vrátit: „Rehabilitace udělala ohromný skok, vytrvale na sobě maká s týmem i sám. Má ohromnou touhu. V září už by chtěl naskočit, to trošku brzdíme. Osobně to vidím na říjen,“ tuší Jaroslav Veselý.  

I se zvučnými jmény v sestavě ale podle některých predikcí mohou mít Vršovičtí znovu problémy se záchranou. „Předloni jsme hráli finále prostřední části. Vloni jsme skončili desátí, to jsem bral taky za úspěch. A teď teď jsme všichni zklamaní. Věřím, že se se vrátíme do těch dvou sezon před tou špatnou,“ smetl černé scénáře Miroslav Držmíšek.

Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud