Premium
21. srpna 2022 • 17:46

Vzpomínky rivalů na Baník: Limberský oblékl dres, Siegl zmuchlal Řepku

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Baník Ostrava je ikona. Fenomén oblasti, kde fotbalovým klubem lidé žijí. Vůči hráčům i fanouškům soupeře panuje mnohokrát velká nenávist, nikdo na východ republiky nejezdí hrát příliš rád. Přesto zápasy v báječné kulise mají zajímavou atmosféru. Jak vzpomínají na duely v Ostravě fotbalové legendy David Limberský, Horst Siegl, Petr Švancara nebo Stanislav Levý, které jsou součástí speciálního vydání Sport Magazínu věnovanému 100. výroční založení slavného klubu? Dočtete se v textu pro iSport Premium.



Limberský: Oblékal jsem baníkovský dres

„Když se řekne Baník, první, co se mi vybaví, jsou skvělí fanoušci a prostě takovej hrdej region. Atmosféra tam byla vždycky bouřlivá. Prvně jsem v Ostravě hrál vlastně v devatenácti, ještě na starých Bazalech. Celý stadion byl zaplněný a zpíval tu jejich hymnu – Baníčku, my jsme s tebou, neopustíme tě. Pro mě, začínajícího fotbalistu, to byl tenkrát neskutečný zážitek.

Málokdo ví, že jsem v kabině Baníku mohl sedět i já. Fakt! Když jsem se vracel z Itálie, šel jsem do Ostravy na zkoušku a byl jsem v týmu čtrnáct dní. Myslím si, že jsem zaujal a že se mnou chtěli podepsat smlouvu. Pak mi zavolal manažer a musel jsem se vrátit zpátky do Itálie. Ale 14 dní jsem nosil baníkovskej dres!

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud