14. září 2022 • 19:45

Liga očima fanoušků: faktor Tecl a pohoda ve Slavii, Sparta směřuje do...

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
  • Zklamaní sparťané po ztrátě v TeplicíchZklamaní sparťané po ztrátě v TeplicíchFOTO: Pavel Mazáč / Sport

    Fotbalisté Slavie si opět zastříleli, České Budějovice smetli v 8. kole FORTUNA:LIGY vysoko 6:1. Jenže předtím jen remizovali v Sivassporu 1:1. Jdeme z extrému do extrému, krčí rameny fanoušci sešívaných. Aspoň, že mají Stanislava Tecla, s ním přichází pohoda. Ta rozhodně nepanuje na Letné. Sparta remizovala už počtvrté v řadě a takovou tragédii by nenapsal ani Shakespeare. V táboře Plzně panuje spokojenost, v lize to jde podle plánů. Příznivci Bohemians by nejraději odehráli všechny zápasy venku. Takže rekonstrukce Ďolíčku může vlastně začít.

  • Slavia Praha

    Dostali jsme se do pohody

    Dva zápasy za námi, dva úplně jiné zápasy. Sivasspor a zklamání z remízy 1:1, následně rozstřílené České Budějovice 6:1. Strašně divně se mi to hodnotí. Reálně měla Slavia obě utkání vyhrát, ale dokázala to jen jednou. Základním faktorem je nejspíše „pohoda“, v Turecku chyběla, v Edenu nikoliv. Přitom se asi všichni shodneme, že v Sivasu to mělo skončit stejným výsledkem jako v neděli. Ale to se nestalo.

    Proto je to pro mě zatím velmi těžké. Na jednu stranu nastřílíme za osm ligových zápasů neskutečných jedenatřicet gólů, na druhou stranu výsledek se Sivassporem nebo Hradcem Králové či s Rakówem Čenstochová v Polsku ukazuje, že jdeme z extrému do extrému.

    Naštěstí nám pomáhá, přiznejme si trochu nečekaně, faktor Tecl. Ten kluk (ano, vím, že je mu dvaatřicet let) lítá a maká pro tým, je velkou osobností. A navíc ke svým gólům další připravuje. Tahle sezona prostě bude Standova!

    DAVID OCETNÍK. 44 let, AREA 114

    SESTŘIH: Slavia - České Budějovice 6:1. Další demolice, řádili Tecl a Jurásek
    Video se připravuje ...

  • Sparta Praha

    S takovým fotbalem směřujeme do…

    …tam ne, ale do spodních pater tabulky určitě. Ani Shakespeare by totiž takovou tragédii nenapsal. Priske je elegantní chlapík a má charisma. Dokonce měl odvahu postavit v Teplicích nejnovější posilu do brány. Jeho sto dnů hájení však uplynulo, a výsledky jsou čím dál tím tristnější. Vrcholem bylo prohození stran mezi Janktem a Daňkem. Druhý jmenovaný tak byl fakticky vyřazen ze hry. Nic na tom nemění Janktova branka po skvělém přiťuknutí Kuchty. Ten je však stále mimo hru, i když je na hřišti! Proč jsme kupovali Sadílka – druhého Trávníka, ví snad jen pan Rosický. Jeho přínos je nulový. Škoda, že rozhodování mezi ním a Ševčíkem z Brna dopadlo, jak dopadlo. Od nás přechodová fáze velmi špatná, odražené míče měl soupeř, kreativita zálohy v mlze, lavička zamlklá a nakonec vyložená šance zahozená, již po několikáté, Wiesnerem. Máme vše, co si lze přát. Bohatého majitele-sponzora, který každoročně „naleje“ do mužstva stovky milionů, skvělé tréninkové podmínky, ale sparťanské srdce hráčům chybí.

    MILOŠ KOLÁŘ. 71 let, FOTBALOVÝ DŮCHODCE

    SESTŘIH: Teplice - Sparta 2:2. Ztráta hostů po hrubce, opět zářil Gning
    Video se připravuje ...

  • Viktoria Plzeň

    Nastal nám týden velkých zkoušek

    Barcelona, první zastavení naší Viktorky ve skupině Ligy mistrů. Co na takového soupeře hrát? Naše vystoupení nebylo tentokrát tak bezzubé jako před jedenácti lety. Bylo vidět, že jsme se nebáli a i takovým hvězdám jsme uměli zatopit. I gól jsme dali. Byla z toho sice porážka 1:5, nicméně tohle nejde porovnávat.

    Koukat na Dembélého, jak to má prostě na noze, to musím obdivovat. Lewandovski také. Ty víš, co udělá, chceš mu v tom zabránit – a on to stejně provede. Prostě tyhle týmy jsou mimo naší galaxii.

    V sobotu v Olomouci mírně prostřídaný kádr, obecně je dobře, že je tak široký. S kousavým soupeřem jsme si poradili. Sice se nad penaltou rozčiloval, ale nevím proč, prostě byla. Hlavní je, že jsme uměli přepnout na ligu a že jsme zase vyhráli.

    Přišel týden zkoušek, nejdříve nás čekal doma Inter Milán, v neděli přijde na řadu Slavia. Čest královně Viktorce, světlé zítřky ať nás nadále čekají!

    KOVI. 54 let, KOORDINÁTOR DISTRIBUCE

    SESTŘIH: Olomouc - Plzeň 2:3. Dramatickou přetahovanou rozhodl Havel
    Video se připravuje ...

  • Baník Ostrava

    Baníčku, všechno nejlepší k narozeninám!

    Náš Baníček oslavil 8. září úctyhodných sto let. Za tímto číslem se skrývá spousta krásných zážitků, gólů a příběhů. Město i klub se za tu dobu změnily k nepoznání, jen láska a oddanost fanoušků napříč generacemi ke klubu zůstala stejná. Tak Baníčku, všechno nejlepší!

    Nevydařený vstup do sezony pohnul ledy, kdy se kromě změn v kádru udála pozitivní změna i na pozici vedoucího mužstva A-týmu. Na Pardubice jsme vyrukovali s obměněnou zálohou, včetně nových posil Plavšiče a Cadua. Zejména Plavšič ukázal své kvality. Nedělní výhra je zasloužená, ale opět jsme po nějakou dobu vypadli z tempa a až příliš se soustředili na obranu. Účel ovšem světí prostředky a důležité body jsou doma.

    V sobotu hrajeme na Letné. Máme dva zápasy v řadě bez prohry a dvakrát za sebou jsme udrželi čisté konto. Pojďme tato pozitiva přenést na hřiště, pořádně se nahecovat, sparťanům ještě více znepříjemnit jejich start do soutěže a obrat je o body!

    DAVID LIVEČ. 41 let, VEDOUCÍ PRODEJE

    SESTŘIH: Baník - Pardubice 3:0. Oslavu nakopla penalta, hrály posily
    Video se připravuje ...

  • Bohemians Praha 1905

    Pojďme začít rekonstrukci Ďolíčku

    Fotbal je nádherná hra. Můžeš mít statistiky, data, nakoukaná videa a na co si vzpomeneš, ale pokud dá frajer ve druhý minutě gól, tak to můžeš maximálně vzít a vyhodit do koše. Je ti to úplně k ničemu! Obdobné pocity musel mít v neděli trenér Veselý. Věřím tomu, že předzápasová příprava na Kozlův Liberec byla výborná, ale smůla. Soupeř zahrál pragmatický zápas a plným právem Ďolíček vyloupil. S ohledem na černou domácí sérii se v hlavách příznivců Bohemians zrodil vynikající nápad. Pojďme začít rekonstrukci stadionu již nyní a zbytek sezony odehrát na venkovních hřištích. Bodově se to dozajista vyplatí a Pardubicím může být buřt, ze kterého stadionu spadnou. Trochu by mě mrzelo nejet příští ročník zhlédnout jejich architektonický skvost, ale co už. Právě s mužstvem, které má třetího trenéra v sezoně po osmi kolech (i v Příbrami se točili pomaleji), si zelenobílí zahrají o další body. Opět ve svém chrámu, ale tentokrát s přízviskem „hosté“. Tak snad to bude fungovat… „Klokani“ bojují!

    VÍT LUKEŠ. 30 let, ŽIVNOSTNÍK

    SESTŘIH: Bohemians - Liberec 0:2. Brzké góly a vyloučení. Slovan před Spartou
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud