19. října 2022 • 11:38

Liga očima fans: slávisté řeší priority, loučení s Vrbou nedůstojné

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Fotbalová sezona utíká zběsilým tempem, pro některé kluby rovnou na třech frontách. Vzhledem k nečekaným ztrátám musí být pro Slavii důležitý i domácí pohár, na Spartě se dočkali brankových hodů, Baník přivítal nového trenéra po zvláštním loučení s tím starým. A Bohemians hráli v Ďolíčku, takže zase bez výhry. 

  • SLAVIA PRAHA

    Důležitým cílem je teď (i) domácí pohár

    Z prohry na stadionu Kluže jsem odešel dost rozladěn. Slušně řečeno. Naše jedenáctka rozhodně nebyla optimální, ale ať se na mě nikdo nezlobí, rumunský tým jsme měli porazit i tak. Prohrát s ním dvakrát je pro mě ostuda, Slavia má rozhodně na víc. Postup teď rozhodně není v našich rukou. Doma nám zase chybí na Plzeň čtyři, respektive sedm bodů. Což je dost, když se podíváme na výkony rozhodčích. Dávají nám docela „na frak“. Může se tedy stát, že do jara Konferenční ligy nepostoupíme a Plzeň nedoženeme.

    Věřím, že šance na titul malé nejsou, je tedy nutné být připraven a vzít jako velmi důležitý cíl národní pohár. Ale to, že ho nesmíme brát na lehkou váhu, jsme věděli už na začátku sezony. Psychicky nám pomůže výhra nad Boleslaví, navíc v deseti, ale výhra nad Duklou je nutností. A pak zabrat v derby. Doufám, že je to víc v hlavách hráčů, tak snad je klub dostatečně nabudí. Jak se píše v jedné básni: „Na hřišti v hvězdnatém kroji, jedenáct slávistů stojí, goalman i beci, nezdolní reci.“ Tak nám to, chlapci, ukažte!

    DAVID OCETNÍK. 44 let, AREA 114

    SESTŘIH: Slavia – Boleslav 2:1. Divoký úvod, v deseti rozhodl Lingr
    Video se připravuje ...

    SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

  • SPARTA PRAHA

    Obrana se musí zlepšit, zejména napravo

    Tak jsme se připravovali na brankové hody – a také přišly. Nezaujatý divák by v prvním poločase proti Pardubicím nepoznal, že hraje třetí s posledním. Hra byla vyrovnaná, zachránilo nás břevno! Při vyrovnání někteří přihlíželi zcela bez snahy něco konat, není to poprvé. Nejmenovaní vědí, trenér, věřím, také. LK37 byl snad šetřen na derby, jinak by jistě do kolonky vstřelených branek něco málo přidal. Standardní situace jsou silnou zbraní, pokud mám zmínit plusy naší hry. Také Sadílkova branka potvrdila, že i střela za velkým vápnem může být gólová, pokud je dobře umístěna.

    V naší hře nám ale chybí větší rychlost a přesné přihrávky do běhu. Kdo viděl zápas Plzně s Bayernem, musí uznat, že tyto atributy rozhodují o výsledku. Záblesky jsem zaregistroval, ale zase chyběla až na výjimku přesná Kuchtova koncovka. Pozitivem budiž, že se do šancí dostává a brankáře soupeře atakuje, až příležitost přijde. Před derby se nám vyprazdňuje marodka, takže optimismus převládá, a zvlhlý střelecký prach Slavie ať přetrvá!

    Miloš Kolář. 71 let, fotbalový důchodce

    SESTŘIH: Sparta - Pardubice 5:2. Přestřelka před derby a třetí výhra v řadě
    Video se připravuje ...

    AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

  • VIKTORIA PLZEŇ

    Na ligu Bílkovy léky bohatě stačí

    Máme za sebou další týden, ten anglický. Bayern nás zase svezl na kolotoči a to úplně zadarmo. Pardon, bylo to za čtyři branky. V plné parádě se prostě, prostince projeví rozdíl mezi extraklasou a klasou. Nevadí, sice soupeř ve druhé půli sundal nohu z plynu, ale ani to nesnižuje naše vstřelené góly. O bodech si musíme nechat snít, což naštěstí neplatí v lize. Jablonec je za všech okolností nebezpečný. I teď se snažil, na nás to ale nestačilo. Pan Bílek ví, co je v naší lize třeba naordinovat, a jeho léky bohatě stačí. První místo je tak stále naše. Uzdravil se Jan Kliment a variací v útoku je zase víc.

    Jinak Němci protestovali proti ceně lístků, 70 eur je prý moc. Nevím sám jsem platil za domácí zápas 1200 korun, to je podobná suma. A ještě jsem si říkal, že může být i hůř. Faktem je, že oni mají podobná utkání na týdenním pořádku, zato pro nás jsou svátkem. Asi jako když my přijedeme na vesnici, to je podobné. Tak se držme a užívejme si. „S“ jsou zatím mimo, ať jim to chvíli vydrží. Čest královně Viktorce, UEFA ať jde se svými zákazy… víte kam!

    KOVI. 54 let, koordinátor distribuce

    SESTŘIH: Jablonec - Plzeň 0:3. Pohodovou výhru režíroval dvougólový Chorý
    Video se připravuje ...

    FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

     

  • BANÍK OSTRAVA

    Rozloučení s  Vrbou bylo nedůstojné

    Musím se ještě jednou vrátit ke konci trenéra Pavla Vrby. Nejspíš vše nefungovalo, jak mělo, stalo se, už se to nedá změnit. Bohužel, vzájemné představy a očekávání byly jiné. Ale to, jak se klub prostřednictvím médií s trenérem Vrbou „rozloučil“, je nedůstojný jména Baník Ostrava.

    Zápas se Slováckem byl pro zbytek podzimu hodně důležitý a je dobře, že jsme jej zvládli. Na mužstvu byl vidět nový impuls a mančaft si šel, i přes jisté nedostatky, jasně za třemi body. S Almásim na hrotu jsme mnohem silnější, je to rozdílový hráč, který nám celý podzim chyběl.

    Je vidět, jaký přínos pro nás znamená Plavšič, který v práci s míčem, rychlostí a pohybem jednoznačně převyšuje kvalitu naší ligy. Bylo by moc hezké, kdyby se stal naším kmenovým hráčem. Pokud to do budoucna myslíme s poháry vážně, hráče takových kvalit budeme potřebovat.

    V lize nás čeká náročný los, hlavně dnes zvládněme pohár ve Velvarech, ať je aspoň na jaře o co hrát.

    David Liveč. 41 let, vedoucí prodeje

    SESTŘIH: Baník - Slovácko 3:1. Hosté hrozili v deseti, první výhru ale bere Hapal
    Video se připravuje ...

    FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

  • BOHEMIANS PRAHA 1905

    Už to přestává být legrace

    Vrací se to jako bumerang. Po každé venkovní výhře odpálím větu, že tentokrát už to Bohemka doma zvládne a zvítězí. Proti Olomouci přiletěl zpátky už ve 3. minutě, kdy z prvního centru skončil balon za Valešem. Od té doby se konal tradiční festival spálených šancí, který se vrací do Ďolíčku jako farmářské trhy na náplavku. Nevím, jestli je to v dresech, tíze okamžiku a prostředí nebo v čem, ale už to přestává být legrace. Z pozic, kdy před týdnem nafasovalo Slovácko čtyřku, najednou všechno létá těsně vedle nebo do gólmana. No bodejť, zřejmě ne náhodou se jmenuje Trefil…

    Ze zelenobílých se trefil jediný, Martin Dostál, ale jak?! Lahůdkový volej z výskoku dal naději na prolomení černé série, jenže nikdo další se nepřidal. Sigma byla opět soupeř k poražení, který jen shodou náhod odvezl bod. Mužstvo se stále pohybuje ve správných patrech tabulky, leč ve mně začíná klíčit obava, abychom rozdaných bodů pomalu nezačali více litovat. Naštěstí je před námi výjezd. Boule je kousek, tak proč si nevyjet zpříjemnit neděli? Klokani bojují!

    Vít Lukeš. 30 let, živnostník

    SESTŘIH: Bohemians - Olomouc 1:1. Dostál parádní trefou zařídil remízu
    Video se připravuje ...

    Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud