Jan Podroužek
7. listopadu 2022 • 05:00

Slavia proti Baníku: Sporný moment, odchovanec hrdinou, drama o titul

Vstoupit do diskuse
65
  • Video se připravuje ...

    Dvougólový rozdíl ve skóre je možná trochu krutý k Baníku, který se pod koučem Pavlem Hapalem mobilizuje. Třeba že Slavia byla lepší, do šancí se dostávala těžko, pomohl ji až nástup odchovance Matěje Juráska, a to byly kvéry… V den klubových narozenin symbolicky rozhodl o výhře 3:1 mladík vychovaný v červené a bílé. Výsledek zápasu nicméně poznamenal i sporný moment, souboj Petera Olayinky s Giglim Ndefem.

  • Disciplinovaný soupeř komplikoval oslavy

    Číslovkou nedělního večera se stala stotřicítka, tedy počet roků, jaké Slavia nastřádala za svůj život od svého založení. Samozřejmě se toho chytili i fanoušci Baníku, kteří ji přetvořili na rychlostní omezení na dálnici a vzkázali: „Vaše cesta je u konce“. A skutečně silně se hosté vzpouzeli domácímu favoritovi, ten si ale nakonec oslavy nenechal zkazit a vyhrál 3:1. K výročí se sluší pogratulovat. Baník je nicméně od příchodu trenéra Pavla Hapala mnohem disciplinovanějším a organizovanějším mužstvem.

    Slavia - Baník: Fleišmanova ultimátní hlava přinesla srovnání, 1:1
    Video se připravuje ...

  • Hrdina: ten „druhý“ Jurásek

    Neplést s Davidem, zápas rozhodl mladší a ofenzivní kolega Matěj Jurásek dvěma mimořádnými akcemi. První mazácky uklidil k přední tyči, když předtím naznačil spolupráci s Davidem Douděrou a obranu hostů se mu tím podařilo zblbnout. Ta druhá půjde do televizních reklam. Zase klika na střed, ovšem tentokrát z větší dálky a přepychová šibenice. „Patří k nastupující generaci, má skvělou techniku, vedení míče, střelu, rychlost, dynamiku, další je sebevědomí. A uvědomuje si chyby, na kterých ještě musí pracovat,“ oceňuje ho kouč Jindřich Trpišovský. Pro Juráska to byly vůbec první prvoligové zásahy v kariéře. V den slávistických narozenin rozhodl o třech bodech odchovanec klubu, další hezká symbolika pro „sešívané“.

    Slavia - Baník: Gól roku? Juráskova petarda zajela do šibenice, 3:1
    Video se připravuje ...

  • Kaz: souboj Olayinky s Ndefem

    Možná, že rozhodující branka na 2:1 neměla platit, kdo ví. Každopádně, Gigli Ndefe vystihl rozehrávku domácích, záložník Slavie ale nechtěl balon ztratit a zdálo se, že Ndefemu šlápl na pravou nohu. Z následné akce pak domácí vstřelili gól. Sudí Tomáš Batík nechával ještě video přezkoumat sporný moment, po němž se pochopitelně zlobili trenér a hráči Baníku, aniž by ovšem navštívil monitor, aby se sám přesvědčil, branku uznal.

    „Podle mého z hrací plochy přestupek na hostujícího hráče nebyl. VAR musí celou gólovou situaci kontrolovat, nenašel tam žádné pochybení a mé rozhodnutí potvrdil,“ komentoval to pak pro O2 Batík.

    „Za mě jasný faul. Podle rázu, jakým bylo utkání vedeno, se ani na video dívat nemusel a nikdo by nic neřekl,“ čertil se kouč hostů Pavel Hapal.

    „Chápu, že se zlobí, ale kdyby to neuznal, budeme to my, kteří budeme říkat, že jsme přišli o gól. Ke kontaktu tam došlo, těžké na posouzení, takových zákroků bylo v zápase spoustu,“ poskytl svůj pohled i trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

    Slavia - Baník: 2:1! Pálil Jurásek, akci ale předcházel faul, VAR mlčel
    Video se připravuje ...

  • Bitva o titul je dramatičtější

    Už pouze bod dělí první Viktorii Plzeň a druhou Slavii i proto, že Západočeši nezvládli sobotní šlágr se Spartou a doma ho prohráli 0:1. Pořád pro ně ale hovoří menší počet zápasů, takže když zvládnou středeční dohrávku s Brnem, bude to zase o čtyři. „Každé krácení manka je ale příjemné,“ uznal kouč Jindřich Trpišovský. „Potřebujeme ale zvládat hlavně naše zápasy, soustředit se na sebe, ne sledovat, kdo ztratil, a kdo ne. Chceme jako každý rok titul pro Slavii,“ dodal bojovně.

Vstoupit do diskuse
65

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud