Štěpán Filípek
18. listopadu 2022 • 04:40

INSIDER speciál: Almási by Slavii moc pomohl, říká Kotal. Co Ševčík a Chytil?

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tahle jména jsou v kurzu. Na přestupovém trhu je o ně zájem, mohli by vyšperkovat kádr Plzně nebo pražských „S“. Střelec Baníku Ladislav Almási, bijec z Olomouce Mojmír Chytil nebo brněnský talent Michal Ševčík. „Almási by byl pro Slavii velkou posilou,“ říká trenér Václav Kotal ve druhém díle podzimního speciálu videomagazínu LIGOVÝ INSIDER a zmiňuje slávistické hráče, kteří by mu dodávali patrony. U Chytila vidí obrovskou bojovnost i určité minus, které ovšem popřel hattrickem při skvělém reprezentačním debutu proti Faerským ostrovům. „Záleží na jeho využití,“ upozorňuje Kotal. A Ševčík? K jeho angažování má podle všech indicií nejblíže Sparta. „Tam bych si ho uměl představit. Nemají typ superzáložníka, který připravuje šance, jako byl Dočkal,“ říká bývalý letenský kouč. 



Vedle žhavých adeptů na přestup se Kotal zastavil u muže, jenž by měl mít to nejlepší za sebou, jenže ve čtyřiatřiceti je s jedenácti trefami nejlepším ligovým střelcem a v součtu s třemi asistencemi také nejproduktivnějším hráčem. Navíc vládne i unikátnímu iSport Indexu. Řeč je o svérázu ze Zbrojovky Jakubu Řezníčkovi, s nímž se Kotal potkal při jeho prvním brněnském angažmá. „Šířily se o něm neskutečný informace,“ směje se v narážce na dřívější divoký život. Glosuje rovněž Řezníčkův zvyk dát si před každým zápasem brufen a spláchnout ho drinkem Red Bull. „Má za sebou na podzim ze všech hráčů nejzajímavější příběh,“ míní Kotal. „Dát tolik gólů za Brno je opravdu abnormální úspěch.“

Zatímco v prvním díle podzimního speciálu se nynější šéf lavičky třetiligového Žižkova podrobně věnoval největším favoritům z první trojky, tentokrát pozornost zaměřuje na další týmy v pořadí v čele se čtvrtou Olomoucí. Zaráží ho však nepoměr v bodových rozdílech, které ligu charakterizují. „Propast mezi třetí Spartou a Olomoucí je strašně velká, naopak když se podíváme směrem dolů na třetí čtvrté místo od konce, jde o nějakých šest bodů. Takže bych tolik nejásal,“ usmívá se.

Speciálně rozebírá také týmy Slovácka a Baníku, jež patřily do první šestky, ale propadly se níž. Ostravskou budoucnost spojuje právě s tím, zda bude jeho dres nadále oblékat Almási nebo typově podobný kanonýr, ale také Srdjan Plavšič, jenž se rozehrál k velkým výkonům. Kotal ho přitom dobře zná ze Sparty a připomíná, jak na něm „klečel“ kvůli jeho neefektivitě...

LIGOVÝ INSIDER s Václavem Kotalem

Který z týmů za první trojkou může v tabulce vydržet nahoře i na jaře?

Jaké faktory stojí za čtvrtým místem Olomouce?

Co Václava Kotala zaráží na kádru Mladé Boleslavi?

Jak popisuje práci trenérů, kteří se pohybují za Plzní a pražskými „S“?

Proč může mít Slovácko problém i bez zátěže Konferenční ligy?

Jak může vypadat boj o záchranu?

Proč Radoslav Kováč osvěžil poslední Pardubice a dal jim naději?

INSIDER speciál: Lingr nahradil Stancia, Sparta vyřešila trable šalamounsky, říká Kotal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud