Michal Kvasnica
Premium
7. ledna 2023 • 14:45

Kušej řešil zájem z ligy i ze zahraničí: Hapal mi ani nezavolal, Hoftych zaujal

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl nakročeno do Olomouce, pak do Ostravy, následně si myslel, že transfer neklapne a zůstane v Prostějově. Nakonec Vasil Kušej přestoupil do Mladé Boleslavi, kde už podniká procházky se svým rotvajlerem a trénuje pod koučem Pavlem Hoftychem. Aby toho nebylo málo, ozvali se i Nizozemci či Portugalci. „Ale já jsem rád za to, jak to dopadlo. Důležitá je pro mě sportovní stránka a Bolka je super klub,“ říká dvaadvacetiletý křídelník, jenž na podzim ve F:NL zapsal bilanci 5+6.



Mladá Boleslav o vás projevovala zájem už od říjnového vzájemného zápasu v MOL Cupu. Povězte mi, čím člověk zaujme, když jeho tým schytá od favorita debakl 0:4?
„Hrát MOL Cup proti ligovému mančaftu je vždycky dobrý. Těšil jsem se, ale neměl jsem nastoupit. Původně jsem měl odpočívat, protože nás o víkendu čekala Líšeň. Byli jsme domluveni na pár minut ve druhém poločase, ale některým klukům bylo po cestě v autobuse blbě, tak se mě trenér Šustr zeptal, jak se cítím. Řekl jsem mu, že fajn a že klidně půjdu do hry od začátku. Ale nevím, čím jsem zaujal... Nebyl to špatný zápas, byli jsme aktivní, ale neproduktivní. Dali jsme gól z ofsajdu, trefili tyčku. Individuálně se mi docela dařilo, měl jsem tam pár úniků a akcí.“

Takže klasická fotbalová náhoda a osud?
„Asi tak nějak.“ (smích)

Každopádně dlouhá jednání plná zvratů jsou u konce. Úleva?
„Bylo to docela dlouhý a ostrý. Nejbližším klukům jsem při odjezdu z Prostějova už dokonce říkal, že si myslím, že nic nedopadne. A ve finále se to stihlo ještě do začátku přípravy, za což jsem rád.“

Když jsem se ptal na důvod, proč už dávno nejste v lize, spousta lidí zmiňovala složitý charakter. Sedí to?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud