Jonáš Bartoš
Premium
11. února 2023 • 11:25

Bucha: čísla pod Guľou, rozvoj pod Bílkem? Kouč srovnává se Škriniarem

Autor: Jonáš Bartoš, David Rozlivek
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

 Bez zraněného středopolaře Lukáše Kalvacha (27) se bude muset obejít plzeňská Viktoria. „Na dva nejbližší zápasy s ním počítat nemůžeme, pak věříme, že se postupně bude vracet,“ řekl Pavel Horváth, asistent trenér Bílka, o zranění kotníku. Mnohem větší zodpovědnost připadne Kalvachově kolegovi Pavlu Buchovi (24). „Má na to, aby dominantní úlohu zvládl,“ předpovídá bývalý kouč Západočechů Adrian Guľa, jenž hráče před třemi lety vytáhl do základu. Jak se za tu dobu změnila Buchova role?



Na Buchu existují dva pohledy. Jednoznačně mu schází čísla, v neděli v Brně vstřelil teprve druhou branku ligové sezony. V náročném ročníku odehrál včetně Ligy mistrů a domácího MOL Cupu už 30 zápasů s bilancí 4+3. Druhý pohled zdůrazňuje Buchův přínos v poli, kvůli němuž si ho váží současný plzeňský kouč Michal Bílek.

Data potvrzují pokles Buchových bodů po příchodu trenéra Bílka. Dostává se do méně slibných šancí, má méně doteků ve vápně. Také produkuje méně progresivních a vertikálních přihrávek. Ke zhoršení došlo i v driblinku a vedení míče. Naopak pod stávajícím koučem dochází k výraznému zlepšení v obranných zákrocích a počtu vyhraných hlaviček.

„Většina týmů si všímá středových hráčů, nejen finálních čísel, ale třeba i kontroly hry, úspěšnosti přihrávek. Je to i o způsobu hry, jaké má úkoly na hřišti. To všechno z něj dělá komplexnějšího hráče,“ podotýká Guľa v rozhovoru pro deník Sport a iSport.cz. „Vydal se cestou

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud