Michal Kvasnica
Premium
17. února 2023 • 18:00

Almási se vrací, jak ho Baník využije? Nejplatnější je doma, říkají data

Autor: Michal Kvasnica, David Rozlivek, inf
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je zpět – a ostravští fanoušci se radují. Ladislav Almási po pěti týdnech vyléčil zraněný kotník a hlásí návrat, střelec je připraven Baníku pomoct už v sobotu v Brně. „Nechci nic zakřiknout, ale vyvíjí se to dobře,“ naznačoval slovenský reprezentant už minulý víkend před nepovedeným zápasem s Jabloncem. Po páté domácí prohře tlak na Almásiho comeback ještě zesílil, Slezané potřebují jeho góly. Konkurent Jiří Klíma však zařídil všechny čtyři jarní body a je platný venku.



Pravý obránce Jan Juroška se minulou sobotu v místnosti pro novináře posadil za stůl a zklamaně prohlásil: „Dát tři góly, tak se o tom nebavíme…“

Přesně tak, Honzo.

Jenže vzhledem k tomu, jak sterilně si Baník počínal proti Jablonci v útočném vápně a (před)finální fázi, je téma absentujícího Ladislava Almásiho nastoleno naprosto regulérně a relevantně. „Laco je v boxu silný, ale Klímič v minulých zápasech potvrdil, že umí skórovat a být dobře na přední tyči. Jen to teď nevyšlo, byly závary, ale chyběl nám kousek či krok,“ dodal trenérův oblíbenec.

Tyhle debaty každopádně mizí, Almási je zpět. Vyléčil vazy v kotníku, které si poranil v lednu na slovenské umělce ve Skalici těsně před odletem do Turecka, a je natěšený na duel se Zbrojovkou. Čerstvá brněnská posila Mohamed Tijani bude mít o jednu dvoumetrovou starost víc.

Nebo ne?

„Laco se bude muset dostat do formy, aby vytlačil Jirku,“ upozorňuje kouč Pavel Hapal. „Nejsem nadšený z toho, že všichni dávají Klímiče do pozice náhradníka. Potvrzuje kvalitu, dal góly, nahrál na něj. Držím ho na hrotu, chci, aby tam zůstával a rval se. Lidi si toho možná tolik nevšimnou, ale na hřišti odvádí spoustu práce pro mužstvo. Navíc je to hráč s charakterem. Osobní čísla si tolik nebere, mnohem víc mu záleží na kolektivním úspěchu. To se mi moc líbí,“ doplňuje pochvalně.

Onen úspěch s Klímou v základní sestavě však povětšinou přichází ve venkovních utkáních. Jeho góly v Teplicích, Zlíně, Jablonci a na Spartě přímo zařídily Baníku šest bodů. A není to jen otázka této sezony, dvě třetiny branek (9 z 13) za celé působení v Ostravě nasázel odchovanec Jihlavy na hřištích soupeřů. Tohle už není náhoda.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud