Premium
1. dubna 2023 • 04:30

Boj o záchranu: Vrba nad propastí, trumfy Pardubic, přeceněný Baník

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden rovnou do podpalubí, dva do ošidné baráže s druholigisty. FORTUNA:LIGA řeší vedle titulového rébusu také boj o udržení. V aktuálním ročníku je opravdu nebývale zamotaný, šest kol před koncem základní části si nemůže být jistá polovina mančaftů – a vlastně ani sedmý Hradec Králové s osmou Mladou Boleslaví.



Za týden jsou tady Velikonoce, v lize si však někteří koledují už delší dobu. Takový sestup je totiž pořádný výprask pro každý klub. Ztráta financí, prestiže, vlastně fotbalová katastrofa.

„Je to oříšek. Já si totiž myslím, že se to netýká jenom posledních dvou mužstev tabulky,“ říkal před jarem expert deníku Sport Stanislav Levý. Tehdy seděly na ubohých pozicích Zlín a Pardubice – Východočeši na tom byli nejhůř.

Bývalý reprezentant a trenér měl „recht“, jak se říká v Německu, kde léta působil, v jedné věci: nervozita opravdu není jen na dvou adresách, vyrovnanost ligy ji rozesela minimálně na polovinu pole.

Šest kol před koncem základní části má k přímému pádu nejblíže Zlín. V tuto chvíli si v Baťově městě nemohou nic nalhávat. Jen těžko se hledají důvody, proč by se mohli žlutomodří zachránit.

Za posledních pět utkání ukopali jen dvě remízy (ještě hůře je na tom Baník s jedinou plichtou), jsou k smíchu kvůli vystoupením matadora Martina Filla, jenž schytal dvě červené karty ve dvou utkáních, do nichž naskočil, po sobě. Proti Spartě šel ven po čtyřech minutách na hřišti, se Slováckem udělal červený faul už po minutě a půl.

Slovácko - Zlín: Šílený start hostů, za brutální šlapák dostal Fillo červenou
Video se připravuje ...

„Proti Českým Budějovicím budeme hrát čistě a slušně, ale hlavně vítězně za tři body,“ říká nyní trenér Pavel Vrba. Fillova story už je popsaná za všech stran, vynechat ji však nelze, protože dokonale symbolizuje týmový zmar.

Zlín se prostě potápí – a to už třetí sezonu. Po devátém místě, které bral na jaře 2019, přišlo třinácté, čtrnácté a jedenácté místo. Prostě pravidelný boj o udržení.

Nad Zlínem jsou Pardubice, jenže ty drží trumfy.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud