Jan Vacek
Premium
21. dubna 2023 • 18:05

Brňák, který mění Spartu. Jak se Krejčí stal lídrem, za nímž tým stojí

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
16
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo? Láďa Krejčí? Do Sparty? Vždyť kope druhou ligu, ne? Reakce zhruba v tomto duchu se v létě 2019 scházely u Tomáše Rosického poté, co se rozhodl z Brna, které se tehdy topilo v druhé brázdě, přivést jakéhosi mladíka Ladislava Krejčího. Sportovní ředitel Letenských ale už v tu dobu věděl: Tohle je budoucí kapitán Sparty. Nemýlil se. Po bardech Řepkovi, Matějovském, Lafatovi či Dočkalovi převzal loni v létě pásku teprve třiadvacetiletý mladík. A udělal ze Sparty to, čím dlouho nebyla. Tým.



Po strhující remíze 3:3 v posledním derby mezi přímými aktéry převažovaly úsměvy. Na obou stranách. Jednou z důležitých postav řežby nenáviděných rivalů ovšem emoce cloumaly o dost víc. Při cestě na děkovačku obličej Ladislava Krejčího zkropily slzy.

„Nebudu skrývat, že jsem byl dojatý. Říkal jsem to klukům, že co jsme dokázali, dvakrát dorovnat zápas, v nastavení dát na 3:3, to jsem tady dlouho nezažil. Jsem šťastný za to, kam směřujeme a jak se vyvíjíme. A to byl důvod mých emocí,“ vysvětloval následně.

Kdo ví, možná chlapíkovi s číslem 37 na zádech hlavou zároveň probleskla i cesta, kterou za poslední téměř čtyři roky ušel. A příběh, kterak se skromný kluk a hrdý Brňák stal lídrem a tváří největšího klubu nejen v Praze, ale v celé republice.

„Láďa je hráč s obrovským srdcem, možná největším z týmu. Navíc v jeho věku. K tomu má úžasné vůdčí schopnosti a skvělý charakter,“ vyznal se během jara trenér Brian Priske.

Ladislav Krejčí ve Spartě

Zápasy 76
Góly 22
Asistence 2
Žluté karty 27
Červené karty 3

Do role nezpochybnitelného vůdce Sparty dorostl Krejčí rychle. Nenuceně, zcela přirozenou cestou. Tak trochu samozřejmě. Vlastně to pro něj bylo možná jednodušší než se vůbec na Letnou dostat…

Éra za éru

Sportovní ředitel Tomáš Rosický má ten den zakódovaný v paměti. První březnová neděle roku 2018. Sparta versus Zbrojovka. A taky zápas, ve kterém Letenští Krejčího poprvé zaregistrovali.

Zpětně se tohle utkání stalo jakýmsi zlomem. Po remíze 1:1 byl odvolán trenér Andrea Stramaccioni. Italská éra tím skončila, ta Krejčího zaklekávala do startovní dráhy. Navzdory tomu, že se do rudých barev oblékl až o téměř rok a půl později.

Sparta si totiž dala načas. Krejčího od té chvíle pozorně sledovala, okamžitě

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
16

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud