Jonáš Bartoš
7. května 2023 • 05:00

Plzeňská ztráta: Bílek chránil Staňka, fantom Slovácka i Řezník na scéně

Vstoupit do diskuse
2
  • Video se připravuje ...

    Získat na jaře doma tři body? Pro plzeňskou Viktorii takřka nemožný úkol. Z osmi pokusů už počtvrté ztratila, na úvod nadstavby FORTUNA:LIGY remizovala v soboru večer se Slováckem 2:2. Z pohledu domácího týmu po zcela zbytečných inkasovaných gólech. Co mužstvo opakovaně sráží?

  • Staňskův kiks a Bílkova ochrana

    Takové góly padají spíš v okresním přeboru než na nejvyšší scéně. Jenže stalo se. Jindřich Staněk fatálně chyboval u první branky Slovácka. Střídající Michal Trávník se obtočil kolem Tomáše Chorého a přesně nacentroval na nehlídaného Jana Kalabišku. Hlavička šla Staňkovi do koše, jenže reprezentační gólman pravděpodobně situaci podcenil. Míč mu vyklouzl a mezi nohama zaplul do sítě. Při druhé brance Slovácka se Staňkovi při zákroku motal na čáře Rafiu Durosinmi, čímž svému brankáři znemožnil zasáhnout. „Dneska udělal chybu, ale pořád je to špičkový gólman, který se z toho dostane. On ví sám nejlíp, že to byl zbytečný gól, vyčítat mu to nebudu. Za celou dobu pode mnou v Plzni odchytal spousty zápasů, kdy nás podržel, byl vynikající. Teď přišlo období, kdy dostáváme blbé góly,“ zastal se plzeňské jedničky trenér Viktorie Michal Bílek.

    Plzeň - Slovácko: Hrozný Staňkův kiks! Kalabiškova hlavička mu propadla mezi rukama, 1:1
    Video se připravuje ...

  • Obrana bez nuly

    Opakovaný plzeňský scénář. Na jaře nedokáže dohrávat zápasy s nulou. Doma se to obhájci titulu povedlo pouze proti Zlínu (4:0). Obránci si dávají vlastňáky, dělají zbytečné chyby, které pramení z rostoucí nervozity. Tentokrát si vybral špatný den gólman Staněk. Dvakrát zbytečně inkasovat je příliš, pak favorit zápasy zbytečně honí, přestává si věřit. „V jarní části dostáváme podobné góly, hodně zbytečné. Dva jsme si dali vlastní, dneska byl druhý polovlastní a první po chybě. Soupeř prakticky dvakrát vystřelil na bránu a dal dva góly,“ mrzelo Bílka.

    Plzeň - Slovácko: Neskutečná přetahovaná! Vecheta okamžitě srovnal, 2:2
    Video se připravuje ...

  • Fantom Nguyen

    Zatímco Jindřich Staněk schovával hlavu do dlaní, gólman Slovácka odchytal v Plzni vynikající partii. V úvodu chladnokrevně zlikvidoval sólový nájezd Matěje Vydry. Vytáhl se při střele Lukáše Kalvacha a následné dorážce hlavou od Tomáše Chorého, kdy vyšvihl jeden z nejlepších zákroků sezony. Skvěle vytěsnil i střelu před gólovou dorážkou Rafia Durosinmiho, proti ní už nemohl nic dělat, stejně tak při první trefě kapitána Lukáše Hejdy. „Filip nás podržel,“ chválil kouč Slovácka Martin Svědík. „Gólman je od toho, aby gól nedostal,“ culil se hostující matador Milan Petržela. „Ale odvedl skvělou práci, tak, jak od něj očekáváme.“

    Plzeň - Slovácko: Kalvachovu ránu skvěle vytěsnil Nguyen, Chorý dorážel z ofsajdu
    Video se připravuje ...

  • Řezník zpět na scéně

    Čekal od loňského 15. května, než znovu zasáhl do ligového zápasu. Radim Řezník dlouho bojoval se svalovými problémy, které se mu během prokletého ročníku neustále vracely. Zkušený bek musel kousat dlouhé pauzy a neustále se vracet do zápasové formy. Dočkal se proti Slovácku, v sobotu večer mu do sestavy pomohly četné absence v západočeské defenzivě (scházeli zranění Luděk Pernica a Milan Havel, k tomu vykartovaný Václav Jemelka). „Zdravotně je v pořádku, má natrénováno. Dneska do toho naskočil téměř po devíti měsících a odehrál to na velmi slušné úrovni. Co s ním bude do budoucna, o tom je ještě brzy mluvit. Máme před sebou ještě čtyři zápasy, záleží i na něm, jak v těch dalších bude vypadat,“ ohodnotil výkon pravého obránce trenér Bílek.

    Radim Řezník (vlevo) se vrátil po zranění Radim Řezník (vlevo) se vrátil po zraněníFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Spálené tutovky

    Vedle laciných branek v plzeňské síti jde o další zásadní problém západočeského kolektivu. Matěj Vydra v úvodu utkání výborně vystihl balon po rohu Slovácka, frnkl obráncům a takřka z vlastního vápna pelášil sám na bránu. Jenže před Nguyenem (možná i z vyčerpání po takřka osmdesátimetrovém sprintu) se nedokázal zklidnit a kvalitně zakončit. Další šance měl i Tomáš Chorý, jednou se proti němu blýskl výborně chytající Nguyen. „Takové situace musíme vyřešit lépe. Ale nešlo jen o tuhle,“ vrátil se Bílek k Vydrovi. „Měli jsme tam i další, které jsme v koncovce nevyřešili dobře. To nás sráží. Neproměněné šance a pak velmi zbytečné góly.“

    Plzeň - Slovácko: Vydra se přes půl hřiště řítil sám na Nguyena! Ale ten ho skvěle vychytal
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud