Jan Vacek
20. května 2023 • 18:21

Bizár, který zahýbal ligou! Valeš daroval Spartě penaltu, kouč nechápal

Autor: Jan Vacek, inf
Vstoupit do diskuse
18
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FORTUNA:LIGA. Samozřejmě profesionální soutěž, ta nejvyšší v Česku. I v ní jsou ale čas od času k vidění bizarní záležitosti, že by se za ně nemuseli stydět ani „tátové“ někde na okrese. Jednu takovou v sobotním duelu na Spartě vysekl gólman Bohemians Roman Valeš, jenž těžko pochopitelným zkratem daroval domácím penaltu. „Triviální chyba a naše hloupost “ kroutil hlavou trenér Jaroslav Veselý. I díky tomu lapsu „klokani“ padli 1:2 a zkomplikovali si cestu do Evropy.



Co přesně se v epet ARENĚ stalo? V 65. minutě zápasu Sparta útočila po levé straně, po odraženém míči se k zakončení dostal Jan Kuchta, jeho pokus ale obrana Bohemians zblokovala a míč si pohodlně sebral gólman Roman Valeš.

Kuchta zůstává v bolestivé grimase na trávníku, hlavní rozhodčí Ladislav Szikszay ovšem nepíská, nemá důvod. Hra běží dál. Domácí útočník se po chvilce zvedá a šourá se před Valešem směrem ke své brance. A v tu chvíli to přichází. Nepochopitelný úlet…

Gólman Bohemians, zřejmě v mylném přesvědčení, že se přerušovalo, si hází balon na zem, přímo do dráhy Kuchtova pohybu. Hostující stopeři si okamžitě uvědomují potenciální průšvih a křičí na svého brankáře, ten se vzápětí snaží dostat k míči.

Jeho pohyb ovšem eviduje i Kuchta a k balonu má blíž. Nastává nevyhnutelné. Nedovolený zákrok, žlutá karta a pokutový kop. To všechno v situaci, kdy Bohemians na hřišti favorita senzačně vedou 1:0.

Sparta - Bohemians: Nevídaný kiks brankáře Valeše! Podívejte se, co mu předcházelo
Video se připravuje ...

„Ještě jsem s ním nemluvil, bylo by to zbytečné. On sám ví, co udělal. Chyba se stane, k fotbalu to neodmyslitelně patří. Kuchtič je chytrý, udělal to mazaně. Je potřeba tyhle situace zanalyzovat a umět přečíst,“ prohlásil zklamaně trenér Bohemians Jaroslav Veselý.

„Neviděl jsem to, koukal jsem se jiným směrem. Byl jsem překvapený jako spoustu lidí na stadionu. Jsem rád, že se Honza Kuchta probral a do té situace se zapojil,“ pousmál se Brian Priske.

A jak nevídanou situaci popsal sám Kuchta? „Když jsem se válel na hřišti, neviděl jsem za sebe. Pak jsem vstal a viděl naše kluky, jak na mě řvou, ať hraju. Tak jsem vstal, rychle jsem se zorientoval, dostal se k míči a chtěl zakončit. Pak přišel faul od Valeše.“

Kardinální selhání chlapíka v rukavicích může hosty bolet o to víc, že si případným bodovým ziskem mohli výrazně přitáhnout kýženou čtvrtou příčku a s ní spojený postup do druhého předkola Konferenční ligy.

„Jako jsme během sezony nezatracovali různé hráče, neuděláme to ani teď v případě Romana. Nebudu ukazovat prstem na jednoho hráče, kterému se něco nepovede. Pořád byl stav 1:1, bylo to dobře rozehrané. Před druhým gólem jsme navíc udělali podobně kardinální chybu,“ upozornil bohemácký kouč.

Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 68. Krejčí ml., 85. Kuchta

Hosté: 58. Jánoš

Sestavy

Domácí: M. Kovář – Vitík, Panák (63. Laçi), Sørensen – Mejdr, Kairinen (46. Sadílek), Krejčí ml. (C), Zelený (46. Højer) – Karabec (77. Mabil), Kuchta, Minčev (77. Daněk).

Hosté: Valeš – Hůlka, Křapka, Vondra – Köstl, Jindřišek (C), Jánoš (75. M. Beran), Kovařík (75. Dostál) – Jan Matoušek (53. Puškáč), Hála (83. Mužík) – Prekop (83. Morávek).

Náhradníci

Domácí: Vorel, Čelůstka, Vydra, Kamenović, Daněk, Højer, Sadílek, Laçi, Wiesner, Schánělec, Mabil

Hosté: Beran, Soukup, Mužík, Novák, Kadlec, Dostál, Puškáč, Morávek, Nový, Necid

Karty

Domácí: Kairinen, Zelený, Karabec, Kuchta

Hosté: Jánoš, Kovařík, Prekop, Valeš

Rozhodčí

Szikszay – Kubr, Volf

Stadion

epet Arena, Praha

Návštěva

17155 diváků

Z V R P Skóre B
1. Sparta 35 23 9 3 76:33 78
2. Slavia 35 24 6 5 98:31 78
3. Plzeň 35 18 7 10 60:38 61
4. Bohemians 35 15 7 13 56:58 52
5. Slovácko 35 13 11 11 40:46 50
6. Olomouc 35 12 12 11 53:47 48

Sparta - Bohemians: Kuchta zničehonic obrací na 2:1 pro domácí!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
18

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud