Jonáš Bartoš
24. května 2023 • 17:40

Oživení pro Plzeň? Investice do bombarďáka i návrat mladé krve

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bronzová příčka ve FORTUNA:LIZE neznamená průšvih, bídné jaro ale přineslo značné rozčarování. V Plzni vedle jednání o novém majiteli (více čtěte ZDE>>>) řeší i složení kádru na příští sezonu. Stoprocentně dojde ke změnám. Prvním krokem je uplatnění dvacetimilionové opce na talentovaného bombarďáka Rafia Durosinmiho, letním krokem číslo dvě jsou chystané návraty mladíků z hostování.



Michal Bílek klubu pomohl k šestému titulu a Plzeň ekonomicky zachránil účastí v Lize mistrů. Jenže se také podílel na zpackaném jaře, kdy Viktoria přišla o obhajobu titulu, tudíž mu majitel Adolf Šádek neprodloužil smlouvu.

Pod novým koučem, ať už do kanceláře v Doosan Areně usedne kdokoliv, se změní zavedené pořádky. Plzeň potřebuje omladit, především v defenzivě přidat na rychlosti. Zde se dají čekat největší personální změny.

Významný krok učinila Plzeň minulý týden v ofenzivních řadách – Šádek uplatnil opci na Rafia Durosinmiho, za talentovaného útočníka poslal do Karviné 20 milionů korun. Pokud by to neudělal, velmi pravděpodobně by po něm sáhla domácí nebo zahraniční konkurence.

„Pro Plzeň je to jednoznačně dobrá zpráva. Hraje skvěle, prosazuje se střelecky. Nejen, že je produktivní, ale je také velmi platný v mezihře, dobře drží balon, je rychlostně dobře vybavený,“ chválil Bílek nigerijského střelce po utkání na Slavii, kde se trefil počtvrté z pěti posledních kol. Durosinmi se Plzni může bohatě vyplatit – existuje předpoklad dalšího růstu, vzhledem k nízkému věku (20) může být dobře obchodovatelný v dalších letech.

Plzeňský Rafiu Durosinmi v zápase proti Olomouci
Plzeňský Rafiu Durosinmi v zápase proti Olomouci

Ve spolupráci s Tomášem Chorým, Matějem Vydrou a Janem Klimentem má Plzeň ofenzivní řady poměrně slušně vyřešené. Vylepšovat musí jiné posty, kde hodlá využít mladou krev z vlastní líhně.

Povedené roční hostování v Jablonci má za sebou Pavel Šulc (22). V třiceti odehraných kolech drží bilanci 5+5, trenér David Horejš ho často využíval jako pravého wingbeka, kde uplatňuje svou rychlost, tah na bránu, schopnost ve hře jeden na jednoho a solidní kondici.

Plzeň si ho takřka jistě stáhne na začátek přípravy a dá svému odchovanci druhou šanci. Šulc dostával příležitosti i pod Michalem Bílkem, před rokem v únoru zahodil na Spartě tři jasné tutovky a ztratil pozici. Viktoria mladého univerzála může využít na křídle i uprostřed zálohy. V Pardubicích stabilně nastupoval stoper Robin Hranáč (23), v Hradci se po zranění vrací další zadák Filip Čihák (23). V Brně hostuje dvojice Mohamed Tijani (25) a Luboš Koželuh (21), který dostával šanci na konci sezony.

Všichni zmínění hráči dostanou v Plzni v létě šanci, aby zatlačili na členy stávajícího kádru. Smlouva končí Radimu Řezníkovi (34), Filipu Kašovi (29), Václavu Pilařovi (34), dlouhodobě zraněný je stoper Luděk Pernica (32).

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

 

Z V R P Skóre B
1. Sparta 35 23 9 3 76:33 78
2. Slavia 35 24 6 5 98:31 78
3. Plzeň 35 18 7 10 60:38 61
4. Bohemians 35 15 7 13 56:58 52
5. Slovácko 35 13 11 11 40:46 50
6. Olomouc 35 12 12 11 53:47 48

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud