25. května 2023 • 13:00

ZLATÁ PÍŠŤALKA: chyby ve Zlíně, Orel obstál, Mejdr mohl vidět druhou žlutou

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
  • Video se připravuje ...

    Jak si ve čtvrtém kole nadstavbové části FORTUNA:LIGY vedli rozhodčí? Bez výrazných chyb. Třeba Pavel Orel v zápase Olomouce se Slavií řešil hned několik sporných momentů, a v pořadu Zlatá píšťalka z nich vyvázl se slušnou známkou 8. Byl to nejlepší výkon kola. Naopak Ladislav Szikszay ve Zlíně nebyl dostatečně důsledný. Podívejte se na všechna hodnocení.

  • Pavel Orel 8

    Olomouc–Slavia 2:3

    V 51. minutě šel Beneš do skluzu proti centru Lingra, míč ho trefil od nohy do ruky, tu měl dost od těla. Nenakopl si vlastní končetinu, což by penaltu rušilo, musel by vědomě zahrát. Ale dá se ještě akceptovat, že si rukou vytvářel podporu při pádu, v takové chvíli se o penaltu nejedná. Beneš před první brankou narval míč do Douděry, o nic nedovoleného se nejednalo (2.). Odpískat Fortelnému za vysokou nohu penaltu by bylo úzkostlivé (59.). Ventúra dostal během čtyř minut dvě žluté karty (74., 78.), do sprch mířil oprávněně, při druhém skluzu štrejchl podrážkou Ševčíkovu holeň.

    SESTŘIH: Olomouc – Slavia 2:3. Rychlé vedení domácích dokázal vymazat dvougólový Jurečka, skóre otočil Lingr
    Video se připravuje ...

  • Jan Všetečka 7

    Plzeň–Bohemians 0:2

    V utkání měl poměrně snadnou práci. V nastavení první půle řešil trefenou Křapkovu ruku u těla, VAR ale situaci správně posvětil. Udělil dvě žluté pro hráče Bohemians. Obránci Janu Vondrovi dal kartu za faul, kterým zastavil rozběhnutého Matěje Vydru (73.). Obětavý bek se při zákroku sám zranil, musel střídat a vyřadil se ze závěrečného kola nadstavby.

    SESTŘIH: Plzeň - Bohemians 0:2. Staňkův zkrat, hosté se přiblížili Evropě
    Video se připravuje ...

  • Dominik Starý 7

    Teplice–Brno 1:1

    Hned v úvodu si prošel dost kuriózním a nepříjemným momentem, kdy se tvrdě srazil s Texlem. Chvíli byl otřesený a musel být ošetřován, hůř to odnesl hostující hráč. Zbytek zápasu ale odřídil v poklidu, rozdal jenom dvě žluté karty, obě zcela právem – Muchovi, který vyběhl a sestřelil Faltu (15.), a v závěru za Vachouškův skluz zezadu (81.). VAR potichu přezkoumával, jestli Chaloupek nehrál nedovoleně rukou po Faltově střele (90+2.), ale vše proběhlo v pořádku.

    SESTŘIH: Teplice - Brno 1:1. Hosté jsou poslední, hrozí pád. Srovnal Fila
    Video se připravuje ...

  • Ondřej Berka 6

    Pardubice–Jablonec 2:0

    Díky větší motivaci domácích a brzkým dvěma gólům šlo vlastně o poklidný zápas. Jablonec příliš nekousal, nehrálo se ani nadmíru tvrdě. Z toho trendu vystoupila jen situace před první žlutou kartou. Domácí matador Kamil Vacek v 61. minutě ostře zajel skluzem do soupeře, napomínání bylo jasné. Zákrok byl z boku, proto se ani nepočítalo s výraznějším potrestáním.

    SESTŘIH: Pardubice - Jablonec 2:0. Zasloužené vítězství znamená účast v baráži
    Video se připravuje ...

  • Marek Radina 5

    Slovácko–Sparta 0:0

    Byl to pro něj první odřízený zápas Sparty od duelu s Brnem, a hned rozhodující souboj o titul. Drtivou většinu utkání měl pod kontrolou, správně napomínal tři sparťany za přerušené brejky. Ačkoliv se hodně přerušovalo, nebylo to kvůli nějakému úzkostlivému metru sudího. I přes hustý déšť byl trávník hratelný. Jednu důležitou situaci ale úplně nezvládl. Mejdr byl pozdě v hlavičkovém souboji s Kimem a soupeře tvrdě dohrál, mohl vidět druhou žlutou kartu (36.).

    REPORTÁŽ z oslav Sparty: Připojil se Hložek na dálku. Budeme jako v 90. letech, říká Baranek
    Video se připravuje ...

  • Ladislav Szikszay 4

    Zlín–Baník 2:1

    Na hřišti působí jako persona – má dobrý projev a bývá rozhodný v těžkých situacích, proto se hodí na velké duely. Ale tuhle sezonu mu často unikají některé klíčové situace, jako by nebyl dostatečně důsledný. V duelu o přežití přehlédl Cedidlovo zatáhnutí Almásiho, rozklíčovala ho až VAR Adámková, Szikszay poté ukázal na penaltový puntík (27.). Střet Kaloče s Didibou asi ani nebyl faul záložníka Baníku (38.). Hrubý v závěru šel do zákroku, lehce štrejchnul míč, ale pak tvrdě dojel Simerského (83.). Situace silně smrděla penaltou, ale na zásah VAR to nejspíš nebylo.

    SESTŘIH: Zlín - Baník 2:1. Ševci a Vrba přežili klinickou smrt a po velkém obratu přeskočili Brno!
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud