Jiří Fejgl
19. června 2023 • 18:10

Prokleté koleno. Krob se posouvá ze hřiště rovnou na post asistenta

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už si to zkusil, s bráchou cepoval žáky v rodném Berouně. Teď však rozjíždí trenérskou kariéru naplno. Nutno říct, že bohužel, navíc trochu předčasně. Jan Krob, bek Jablonce s perfektní levačkou, se v šestatřiceti letech z pozice hráče posunuje na post asistenta a vedoucího mužstva. Může za to fotbalový strašák, konkrétně koleno.



Nový kouč Jablonce, jímž se stane Radoslav Látal, ještě nebyl veřejně potvrzen, zajímavá jména se však v realizačním týmu zjevují. Trenérem gólmanů bude Oldřich Pařízek, asistentem Jan Krob, ještě na jaře hráč prvního mužstva.

Tedy spíš člen kádru, naposledy nastoupil v lize na konci října při prohraném derby v Liberci. Od té doby měl utrum, který se natahuje. Může za něj potíž s chupravkou v koleni. Kvůli ní ukončil kariéru v sobotu útočník Václav Kadlec, jenž už se spíše trápil na Žižkově, laboruje s ní také Krobův spoluhráč Tomáš Malínský.

„Koleno už mi prostě nedrží. Proto jsem spojil Tomášem Hübschamen a panem Peltou, že bych tomu fotbalově nepomohl,“ popisuje Krob debaty s kapitánem mužstva a majitelem klubu. „Jsem rád, že můžu být v kabině, protože mi Jablonec přirostl k srdci. Bude to trochu jiný pohled, ale to už jsem si za ten půlrok zvykl,“ podotkne.

Jako kouč už ostatně působil. V Berouně s bráchou vedli ročník 2008, což jsou kluci, kteří letos končí žákovskou kategorii a přecházejí do dorostu. „Byl jsem taky pomocnej jako v Jablonci. Musím říct, že to byla velká škola, protože děti jsou vlastně větší odpovědnost. V áčku už jsou hotoví hráči,“ srovnává.

Zatím si dává přibližně dva měsíce, aby poznal, jak se bude v novém postavení cítit. Ani hráčskou kariéru ještě oficiálně neukončil. První krok však už udělal.

FK Jablonec Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud