Jonáš Bartoš
3. července 2023 • 04:40

Slávistický dvojboj v Rakousku: nulové posily na hrotu i nažhavený Bořil

Vstoupit do diskuse
19
  • Video se připravuje ...

    Slavia stihla v neděli na soustředění v Rakousku dva přípravné duely – nad Rakówem a Maccabi shodně vyhrála 2:1. Kromě bizarní situace v úvodu zápasu s polským mistrem bylo k vidění i několik herních situací, jež stojí za zmínku. Na trávníku se ukázaly staré i nové tváře, zaskvěl se například navrátilec z Baníku Srdjan Plavšič. Co dalšího duely ukázaly?

  • Van Burenovy a Plavšičovy kousky

    Mick van Buren se vytáhl parádním kouskem. Igoh Ogbu krásně vyvezl balon a po rychlém ťukesu akce pokračovala k nizozemskému hroťákovi. Van Buren zachoval chladnou hlavu, balon podržel, přehodil si ho na pravačku a prudkou ranou zacílil přesně. Druhou trefou po Douděrově centru navíc zápas s Rakówem rozhodl. Proti Maccabi se zase blýskl Plavšič. Narazil si s Petrem Hronkem a po nádherném sólu vyrovnal na 1:1.

    Bizár s rozhodčím, pomezním byl Douděra: Nešetřil nás, smál se Köstl. Co řekl o Plavšičovi?
    Video se připravuje ...

  • Energický Douděra

    Nástup Holeše, Jurečky a posléze i Douděry přinesl slávistické zlepšení proti Rakówu. Douděra předvedl několik energických průniků, v závěrečné desetiminutovce dlouhým sprintem překonal téměř celé hřiště a v plné rychlosti precizně nacentroval na zadní tyč Jurečkovi, akce ale gólem neskončila. To se povedlo až v závěru, když krásným centrem naservíroval vítěznou trefu pro Van Burena. Jako jeden z mála zasáhl do obou utkání a pokaždé vládl dění na své pravé straně.

    Douděra: Naši fanoušci jsou nároční. Příchod Tijaniho se mi zamlouvá, pomůže nám
    Video se připravuje ...

  • Posily na hrotu bez šance

    Oba ve své premiéře za Slavii naskočili s kapitánskou páskou. Muhamed Tijani odehrál 54 minut proti Rakówu, než ho nahradil Václav Jurečka. Trenér Trpišovský si ho hned zkraje zápasu volal, aby mu vysvětlil nové taktické pokyny. První zápas ale posile z Baníku nesedl, vepředu se k ničemu nedostal, navíc dostal žlutou za zbytečný faul. Mojmír Chytil naskočil proti Maccabi. Postupně se zlepšoval, ale stejně jako jeho konkurent na hrotu se ani on výrazně neprosadil.

    Muhamed Tijini se ve Slavii uvedl vlastním gólem proti RakówuFoto Michal Beránek / Sport

  • Ogbu s Holešem jako lídři

    Reprezentant Tomáš Holeš odehrál proti Rakówu druhou půli. Spolu s Ogbuem ukázali, že pro defenzivu Slavie jsou základními kameny. Ogbu výtečně vyvážel balony, pomohl i k vyrovnávací brance Micka van Burena. Zápas s Maccabi zase zvládl s přehledem Aiham Ousou, obstojně si vedli i Ondřej Kričfaluši a Taras Kačaraba. Holeš s Ogbuem jsou pro soutěžní jedenáctku jasní, o třetí pozici vzadu se ještě povede tuhý boj.

    SESTŘIH: Slavia - Maccabi Haifa 2:1. Skalp izraelského mistra, fandil i Tvrdík
    Video se připravuje ...

  • Nažhavený Bořil

    Dlouholetý kapitán Slavie bojuje o místo v kádru. Proti Rakówu odehrál celý zápas. Snažil se na balonu, dirigoval mladší spoluhráče. Znatelné jsou pohybové nedostatky, které se po vleklých trablích s kolenem jen těžko dohání. V hrubé přípravě ale odběhal všechno a trenéři si pochvalují, jak je nažhavený a nachystaný porvat se o místo v kádru.

    Jan Bořil v minulé sezoně hrával v rezervě SlavieFoto Pavel Mazáč / Sport

    SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
19

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud