6. srpna 2023 • 05:00

Sparta vs. Pardubice: probuzení střelce i fronta. Kováč zaútočil na Klímu

Vstoupit do diskuse
11
  • Video se připravuje ...

    Třetí překážka povalena, navíc docela v poklidném módu. Sparta na Letné zničila Pardubice (5:2) a může se zdát, že se ideálně vyladila před úvodní bitvou o Ligu mistrů v Kodani. Extrémně dobrá zpráva pro rudé je, že se gólově chytil Jan Kuchta. Vedle něj se blýskl i Veljko Birmančevič. Ale pozor, Brian Priske a spol. dostali i malé varování. Co ukázal sobotní zápas?

  • Třetí čárka, ale taky varování

    Ano, na první pohled pohodová výhra. A vlastně taky byla. Ale dojem z výhry kazí dva inkasované góly ve druhé půli. Z 5:0 se tak rázem stalo 5:2. A Peter Vindahl si navíc pokazil premiéru ve sparťanském dresu, i když v tom byl nevinně. Jistě u obou branek nepůsobil James Gomez, jenže Sparta prostě polevila. „Měli jsme k tomu přistoupit lépe, Pardubice měly tři čtyři dobré situace. Ale hráči si to uvědomují. Jinak jsme to měli perfektně rozehrané. I když kvůli tomu konci z toho nejsme nadšení. Ale měli jsme hodně šancí, dali pěkné góly, hráli otevřeně a Pardubice jsme zničili,“ pravil kouč Brian Priske. V Kodani se tohle nesmí stát…

    Sparta - Pardubice: Až příliš uvolnění Letenští podruhé inkasovali, střílel Krobot, 5:2
    Video se připravuje ...

  • Birmančevič: bez finále, bez čísel. A pak…

    Patička, finta, rychlost, centr. Veljko Birmančevič proti Pardubicím bavil, stejně jako v minulých zápasech. Jenže chyběly góly, asistence… V sobotu se Srb konečně dočkal. Asistoval u gólu Jana Kuchty, sám se prosadil po brilantní přihrávce Qazima Laciho. Chladnokrevně. Viktora Budinského propálil ránou pod břevno. Ale 1+1? Mohlo být i líp. Jenže finále občas chybí. „První zápasy v sezoně a minulý rok ve Francii neměl moc čísla, což teď přišlo a je důležité, že se jeho výkon promítne i v číslech a statistikách. Jsem si jistý, že toho od něj uvidíme víc. Ale byl dobrý i v defenzivě, měl tam hodně návratů, represinku,“ řekl trenér Brian Priske.

    Sparta - Pardubice: Krásná celoplošná kombinace, Birmančevič završil bůra! 5:0
    Video se připravuje ...

  • Kuchta: probuzení střelce?!

    Lepší načasování si ani nemohl přát. Jan Kuchta se na startu nové sezony potýkal s tím, co řešil i před rokem. Dřel, byl platný, ale chyběly góly. To se změnilo. Pardubice v první půli načal dvěma brankami, navíc první gól hlavou po centru Birmančeviče byl zvlášť povedený. „Je to úleva, na ten gól jsem čekal a věřím, že se dostanu do pohody. Před Kodaní je to pro mě hodně důležité,“ zdůraznil sparťanský útočník. „Víme, že Honza je pro nás důležitý a on jako útočník potřebuje góly, tím dostává sebevědomí, jistotu a cítí se mnohem líp. Je fajn, že se mu zápas takhle povedl. Jsem s ním spokojený,“ doplnil Priske.

    Sparta - Pardubice: Krejčí nastartoval Kuchtu, který nasadil Budinskému housle, 3:0
    Video se připravuje ...

  • Opory, střídáme…

    Dostali se do ultra komfortní situace. Letenští po půli měli navrch o tři góly, proto se u lajny vytvořila fronta na střídání. V kabině zůstal Kaan Kairinen, Lukáš Haraslín a Jaroslav Zelený. Postupně za nimi odkráčeli i kapitán Ladislav Krejčí a útočník Jan Kuchta. Všichni mají jedno společné – pro Briana Priskeho jsou klíčoví, a tak je Dán pošetřil do úterní bitvy o Ligu mistrů v Kodani. Síly se budou jistě hodit, zvlášť pokud není jisté, zda bude fit stoper Asger Sörensen. Dánský kouč si však aspoň ověřil, že i na náhradníky se může spolehnout. Zaujal především Qazim Laci, a to nejen gólovou nahrávkou. „Víme, jaké má schopnosti. Do hry zase přinesl energii,“ pochvaloval si Priske, jenž tentokrát dal v základní sestavě přednost Kaanu Kairinenovi. „Je to těžká volba.“

  • Kováč zaútočil na Klímu

    Byl rozladěný z výkonu svého týmu. Z absence agresivity i lepší organizace hry. Trenér Pardubic Radoslav Kováč výplach 2:5 na Spartě rozdýchával jen těžko. V očích mu ale pořádně zajiskřilo v momentě, kdy začal mluvit o momentu ze závěru první půle, kdy Kaan Kairinen totálně nevybíravě atakoval Michala Hlavatého. A sudí Tomáš Klíma přihlížel, domácímu polaři neukázal ani žlutou kartu… „Respektuju, že děláme chyby. Jsem zodpovědný za to, že jsme tu dostali pět gólů. Ale pak tam je likvidační zákrok Kairinena na Míšu Hlavatého a on nedostane ani žlutou kartu? To je neskutečné! Jasná červená karta. My je dostali v předchozích zápasech taky. Zaslouženě, to je v pořádku. Byly to naše chyby, za které přišel trest. Beru to. Ale… Pan Klíma je pak ještě arogantní, vymyslí si tam penaltu. To je šílenost. Teď nám zas budou celý týden něco vysvětlovat,“ nedržel se Kováč zpátky.

    Sparta - Pardubice: Kairinen bolestivě přišlápl Hlavatého, nedostal ani žlutou
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
11

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud