Michal Kvasnica
Premium
11. srpna 2023 • 04:50

Baník řeší Smrže z Hradce, zájemců je víc. Nepotřebný bek do Teplic?

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že to bude vzhledem k počtu nových hráčů výkonnostně drhnout, se čekalo. Že to nebudou kvůli složitému losu extra bodové hody, asi taktéž. Ale že bude Baník zažívat nejhorší vstup do sezony od návratu do ligy v roce 2017? Uf, to si asi ostravští fanoušci nepředstavovali… V sobotu proti Hradci Králové musejí Slezané bezpodmínečně zvítězit, jinak bude zle. Vzájemný duel dostává pikantní náboj i tím, že se na Bazalech podle informací iSport.cz řeší Vojtěch Smrž. O záložníka „votroků“ má nicméně zájem více ligových celků. Kdo by naopak FCB mohl opustit?



Z dvanácti letních posil (včetně těch, u kterých byla uplatněna opce) se do ostravské sestavy probojovala víceméně polovina, což není málo. Dva hráči posbírali jen minutové drobky a čtyři na debut vinou horší výkonnosti, konkurence či zdravotních problémů stále čekají.

Nedá se nicméně říct, že by Pavel Hapal našel ideální mix. Zatím ne. Ani podle výsledků, ani podle výkonů. „Musíme dál pracovat a věřit, že se to zlomí, jednou to otevřeme a konečně zvítězíme,“ říká.

Byť Baník narazil na kvalitní soky (Plzeň byla v minulé sezoně třetí, Slovácko páté a Liberec sedmý), zisk jednoho bodu je nicotný a šedivý herní projev příliš nebaví. Jde o nejhorší start od návratu do elitní soutěže v roce 2017.

Radim Kučera, Bohumil Páník, Luboš Kozel, Ondřej Smetana i Pavel Vrba vstoupili do ročníku lépe. Pouhou remízu za tři pokusy uhrál na podzim 2015 s velmi slabým kádrem pouze Radomír Korytář, za pár měsíců z toho byl ostudný sestup.

„Nervozita není, dejte nám čas na sehrání. Bojujeme zápas od zápasu. Proti Hradci už to doma zlomíme a vyhrajeme,“ slibuje záložník Matěj Šín, spolu s Filipem Kubalou snad zatím jediné pozitivum léta.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud