29. listopadu 2023 • 14:00

Liga očima fanoušků: Kuchta je na odchodu? V Plzni mávají kapesníčky

Autor: iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
4
  • Video se připravuje ...

    Povinnost splněna, Sparta si v 16. kole FORTUNA:LIGY doma poradila se Zlínem (2:0). Na Letné se ale zamýšlí, zda je Jan Kuchta na odchodu. Dejte víc šancí Victoru Olatunjimu. Je mladší, lepší a perspektivnější. V táboře Slavie si zase cení, že se kouč Jindřich Trpišovský zmiňuje v souvislosti s angažmá u reprezentace. Jenže českému fotbalu prospěje spíš na klubové úrovni… Plzni chybí Rafiu Durosinmi, a tak se titulu mává kapesníčkem. Baník na hřišti Slovácka zklamal (0:2), přesto v Ostravě věří, že trenér Martin Svědík by měl zamířit právě k nim. Je tu tradiční Liga očima fanoušků.

  • Sparta Praha

    Kuchta je na odchodu, víc šancí Olatunjimu

    Ano, první poločas proti Zlínu dobrý, potvrzující rozdílné postavení v tabulce. Druhý na půl plynu, pro diváka trochu nudný. Když dosadím hráče do jednotlivých políček na hřišti, jak to dělal pan Hřebík, spokojenost je ještě o trochu menší. Naše hra, zejména ve druhém poločase připomínala starý barcelonský vzor. Mnoho přihrávek na krátkou vzdálenost, ale následná blesková přihrávka na rozběhnuté hráče žádná. Záměrně píši hráče, protože jeden je málo. O tom by mohl Honza Kuchta vyprávět. Místo něj by více příležitostí měl dostávat Olatunji. Je lepší, mladší a perspektivnější. Díky své výšce a svalové hmotě, hlavně však přemotivovanosti, vletí na hřiště jako tank, a je to nejméně za žlutou. Ale to je úděl dlouhánů, ať je to Chorý, Tijani ve Slavii, nebo dříve Honza Koller. Navíc si myslím, že Kuchta je na odchodu. Proč není alespoň na několik minut nasazován do hry Ševčík, když Laci ani Sadílek nezáří, nerozumím. Stejně nechápu extempore Wiesnera, který rohovnickým úderem poslal protihráče k zemi. Zde jediná, ale velká chyba rozhodčího.

    Miloš Kolář. 72 let, fotbalový důchodce

    SESTŘIH: Sparta - Zlín 2:0. Uragán v první půli řídil Birmančevič
    Video se připravuje ...

  • Slavia Praha

    Trpišovský pomůže Česku víc v klubu

    Ze zápasu proti Českým Budějovicím si toho fanoušek Slavie za pár dní nejspíš nebude pamatovat celkem nic. Herní projev byl solidní, těžko jej však označit za vynikající. Branky padly po standardních situacích, zvlášť ta první po sehrané akci z rohového kopu potěšila. Hosté chtěli hrát fotbal, což jim musím připsat k dobru. Kéž by takových týmů v lize bylo více. Do konce podzimu zbývá šest zápasů a všechny budou pro Slavii těžší, než byl tento. V Evropské lize musí jet Slavia do Tiraspolu nejen zvítězit, ale nasbírat co nejlepší skóre. Přesně s tím však mají sešívaní na podzim problém, což dokumentuje pouhých 30 vstřelených branek po šestnácti kolech.

    Národní tým hledá nového šéfa lavičky. Jsem rád, že ve veřejném prostoru čím dál hlasitěji zaznívá názor, že trenéři jako Jindřich Trpišovský českému fotbalu prospějí více v klubech než na postu reprezentačního kouče. V médiích mi naopak chybí hlubší zamyšlení nad tím, proč každý trenér po Brücknerovi končil u repre se zničenou pověstí a v konfliktu s novináři.

    Ondřej Kreml. 40 let, vědecký pracovník

    SESTŘIH: Slavia - České Budějovice 2:1. Chytil vydřel triumf v závěru
    Video se připravuje ...

  • Viktoria Plzeň

    Chybí Durosinmi, titulu máváme kapesníčkem

    Nová aréna v Hradci se musí pokřtít a my ji chtěli ihned vybrakovat, odvézt tři body. Bohužel se to nějak nepovedlo, vezeme jenom jeden. Já chápu, že je každý zápas těžký, že když přijede Viktorka plzeňská, je to jako rudý hadr na býka a každý hrabe, jako kdyby přijel Liverpool. Musíme si zvykat, je to tak již léta. Jenže my na to čumíme jako tele na nová vrata. Zase jsme zaspali začátek, soupeř poletoval jako nadopovaný a my na růžovém obláčku… Byla z toho první branka, opět chybka. Ať to postavíme v obraně, jak chceme, vždy se dírka najde. Poté se hra zlepšovala, ale ta střelba! Slabá, Chorý se sice snaží, nicméně Durosinmi chybí. Krajní hráči měli přistřižená křidýlka, a tak šla o poločase od válu. Mám z toho takový divný pocit. Pražáci jsou bohužel někde jinde, titul nám odchází do daleka a my mu máváme kapesníčkem. Teď přijdou boje s týmy okolo nás. Vybičujeme se a dáme jim na kokos. Aby se zase vidělo, že se nevzdáváme, a věříme. Čest královně Viktorce, dobře už bylo. Zvykejme si.

    Kovi. 55 let, koordinátor distribuce

    SESTŘIH: Hradec Králové - Plzeň 1:1. Cadu krásnou trefou v závěru zachránil bod Viktorii
    Video se připravuje ...

  • Baník Ostrava

    Věřím, že Svědík přijde do Baníku

    Prvních dvacet minut na Slovácku nebylo špatných, ale to bylo z naší strany vše. Převážně to byla jedním slovem marnost. Jediné, co jsme se snažili „vymyslet“, byly dlouhé balony za obranu na Tanka, na které už jsou soupeři nachystaní. A když jsme poslali na hřiště dvě věže, které jsou navíc z formy, bylo po fotbale. Potvrdilo se, že naše hra a schopnost se prosadit stojí z velké části na Ewertonovi. A při jeho absenci si s naší hrou realizák neví rady. Mám dojem, že bylo skoro všechno špatně. Domácí nás přehráli v každém směru, a když jsem si přečetl rozhovor trenéra Svědíka, že je nahecovalo Hapalovo vyjádření o výhře Slovácka v Plzni díky únavě Viktorie, vytočil jsem se ještě víc. Že jsme neporazili ve stejném víkendu Spartu, která měla v nohách taky pohár?!

    Co s tím? Z posledních pěti zápasů jsme ve čtyřech vyšli gólově naprázdno a před námi těžký los. V souvislosti se Svědíkem se hovoří o repre, já doufám a věřím, že přijde k nám. Jeho práce ve Slovácku je obdivuhodná a spojení Svědík–Baník v minulosti dobře fungovalo…

    David Liveč. 42 let, vedoucí prodeje

    SESTŘIH: Slovácko - Baník 2:0. Krásně se trefil Havlík, domácí jsou třetí
    Video se připravuje ...

  • Bohemians Praha 1905

    Fotbal ve sněhu a na úrovni

    Fotbal v našich podmínkách je na konci listopadu za trest. Místo hřiště bahenní lázně, a k tomu všemu začalo v Teplicích sněžit. Milým překvapením pro otužilce v hledišti byla úroveň hry, kterou se prezentovala obě mužstva. Množství šancí, kdy se předváděli brankáři, a další zajímavé pokusy končily těsně mimo bránu. Skóre otevřeli Tepličtí po rohu. Zbytečná branka, protože podobné situace musí mužstvo jako Bohemians zvládat s naprostým přehledem. Hon za vyrovnáním táhl ve zlepšené formě a s chutí hrající Erik Prekop. Bohužel, se střeleckou formou se na Stínadlech nepotkal. A pokud útočník zahodí jasnou gólovku, tak to má na zápas vliv jako chyba bránícího hráče, po které tým inkasuje. Stalo se to minimálně jednou, ale tentokrát to zelenobílé naštěstí mrzet nemuselo. V závěru Hála centrem našel Kozáka a ten podruhé v sezoně zařídil Bohemians v závěru body. Asi se budu opakovat, ale nerozumím tomu, proč ho realizační tým nevyužívá častěji alespoň jako střídajícího. Klokani bojují!

    Vít Lukeš. 31 let, živnostník

    SESTŘIH: Teplice - Bohemians 1:1. Hostům zachránil v závěru bod Kozák
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
4

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud