Michal Koštuřík
2. ledna 2024 • 19:45

Zlín bude mít útočníky z ciziny. Poznar se nevrátí, co nový Gruzínec?

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až pět nových hráčů má posílit Zlín, který se bude na jaře rvát o záchranu nejvyšší soutěže. Vesměs jde o cizince. Předvojem je gruzínský křídelník Zviad Natchkebia (24) z týmu FC Samtredia, jenž podepsal kontrakt na 2,5 roku. V příštích dnech mají dorazit na Moravu mimo jiné dva útočníci. Jedním z nich bude podle zdrojů deníku Sport a webu iSport.cz ugandský reprezentant Fahad Aziz Bayo (25) z Vyškova.



Přestupní prioritou je pro Zlín výkonný hrotový hráč, klasická „devítka“. Na podzim ji suploval rychlík Vukadin Vukadinovič, což je typologicky borec spíš na křídlo. Navíc bude celý leden kvůli operačnímu zákroku s kolenem mimo hru Filip Žák, další alternativa. Trenér očekává, že k posílení na palčivém postu dojde. Jednání finišují.

„První týden budeme intenzivně řešit tři až čtyři hráče, které máme rozjednané asi měsíc. Jenom to musíme dotáhnout do konce. Vypadá to nadějně. Noví hráči by nás měli zvednout,“ přál si trenér Bronislav Červenka (48).

Čekalo se, že vyvoleným útočníkem bude zkušený Tomáš Poznar (35), někdejší kapitán mužstva. Ve druhé polské lize ztratil místo v základu, přednost dostával mladší hroťák. Proto vážně zvažuje odchod. Ovšem do rodného města nyní nemíří. V Termalice naskočil do dvanácti ligových utkání a zapsal dva góly. Nadále je však vázán platným kontraktem, k tomu je mu už pětatřicet let a Zlín začal dříve jednat s jinými.

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud